Tarragona Open Future presenta dos projectes accelerats al programa: eAgora i Urban Resilience
L'acceleradora empresarial Tarragona Open Future presenta dos projectes participants: eAgora, una xarxa que connecta els ciutadans i l'administració i Urban Resilience estacions de servei de càrrega d'accés públic.
eAgora sorgeix com una xarxa social gamificada que connecta l'administració pública amb la ciutadania amb l'objectiu de multiplicar i accelerar el procés de transició cap a l'Agenda 2030. A través d'aquesta xarxa tots els actors dels ecosistemes municipals poden consultar, participar i actuar a favor del bé comú: en reptes mediambientals, econòmics o socials. eAgora a més ofereix una visió gamificada que permet que els usuaris aconsegueixin punts i insígnies per les seves iniciatives, idees o accions que transformen la realitat, a més aquests premis també es poden transformar en recompenses en el món real. Aquesta eina es dirigeix als ajuntaments de l'estat, entitats supramunicipals i governs autonòmics, amb la visió de fer salt al mercat internacional. En aquest moment eAgora ja està treballant amb l'ajuntament d'Altafulla, Mont-roig del Camp, Cadaqués, entre d'altres.
Per la seva banda, Urban Resilience són estacions de servei que proporcionen un infraestructura de càrrega d'accés públic per a tot el sistema de mobilitat elèctrica d'una ciutat. D'aquesta manera, s'atenen les necessitats de diferents usuaris des d'e-taxis fins a autobusos elèctrics urbans, flotes de vehicles compartits i usuaris privats. Urban Reilience participa en diferents fòrums tant en l'àmbit nacional com internacionals com S-Moving.
Tarragona Open Future
Aquests projectes participen en el programa Tarragona Open Future que va valorar que es tractava de projectes en fase de comercialització, que tenien equips de treball amb perfils especialitzats i que estaven lligats a tendències de mercat.
El programa Tarragona Open Future està centrat en la promoció de projectes i startups que puguin oferir solucions innovadores i/o de base tecnològica en cinc sectors cabdals per al territori: salut, esport i benestar; capacitació i inclusió social; tecnologies aplicades a la sostenibilitat ambiental; tecnologies aplicades al patrimoni, la cultura i el turisme; i tecnologies al servei de la logística i el comerç.