Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 "Ricomà: Ara toca posar la mirada en la reactivació"

"Ricomà: Ara toca posar la mirada en la reactivació"

"Ricomà: Ara toca posar la mirada en la reactivació"

L’Ajuntament de Tarragona presenta el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 amb un pressupost de més de 41.800.00 euros. El Pla inclou un total de 42 accions en 5 eixos estratègics
"Ricomà: Ara toca posar la mirada en la reactivació" Fotgrafia: Pau Ricomà, Manel Castaño i Rosa Díaz durant la presentació Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 - MAnel R. GRanell
04/05/2021

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19. Es tracta d’un instrument que perfila les actuacions urgents i necessàries que durà a terme la ciutat per tal de contenir l’impacte de la pandèmia de la covid-19. Amb aquest pla, que té un pressupost de 41.812.000 euros, es podran posar en marxa les accions per tal d’impulsar l’ocupació i reactivar el teixit empresarial de la ciutat. Pau Ricomà ha volgut destacar que aquest pla “vol donar resposta a 3 reptes actuals com l’aposta per la digitalització dels ciutadans, l’administració i les empreses, la sostenibilitat mediambiental, i el foment de les relacions de proximitat i dels valors de l’economia social i solidària”.

El conseller d’Ocupació, Manel Castaño ha explicat que “amb aquest pla analitzem l’escenari socioeconòmic actual, identifiquem, definim i desenvolupem els projectes que es durant a terme aquest 2021 i també incorporem una avaluació dels resultats assolits per tal d’incorporar les millores que considerem necessàries".

El Pla s’ha elaborat amb l’objectiu de donar resposta a l’actual context socioeconòmic marcat pel creixement del nombre de persones en situació d’atur, la important davallada del nombre de contractacions i l’impacte en sectors com el comerç, turisme i l’hostaleria de la ciutat.

L’elaboració del Pla de Reactivació Socioeconòmica està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% per el Fons Social Europeu. La Subdirectora de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, Susana Diaz ha destacat: “que aquesta acció sorgeix de les necessitats que va detectar el Servei d’Ocupació de Catalunya en els primers moments de la crisi sanitària”.
 

5 eixos estratègics

El pla s’articula en 5 eixos estratègics: noves iniciatives de desenvolupament territorial, dinamització del teixit empresarial, ocupació: noves tendències i noves capacitats, sectors econòmics de proximitat (turisme, comerç, patrimoni, cultura i esports) i millores per un espai públic més amable i sostenible.

El primer eix dedicat a les Noves Iniciatives de Desenvolupament Territorial té un pressupost de més de 250.000 euros, i inclou actuacions en àmbits emergents de la promoció econòmica a la ciutat. També destaca la creació  de l’Oficina de Reactivació Socioeconòmica que ha d’esdevenir el punt de referència per a  persones treballadores, persones emprenedores, entitats i empreses de la ciutat per a l’assessorament i la informació en el context actual.

El segon Eix centra les actuacions en el suport al teixit empresarial de la ciutat, a través d’accions de suport i de promoció de l’emprenedoria, així com, també, ajuts per a les empreses existents o de nova creació. Aquest eix té un pressupost de més de 160.000 euros i inclou accions innovadores com els ajuts a la transformació digital, el programa de reorientació estratègica - un programa formatiu i d’assessorament personalitzat per a una selecció de 15 microempreses- o la creació de la Comunitat d’emprenedoria de Tarragona, un espai de trobada i relació pel teixit emprenedor de la ciutat. 

El tercer Eix del pla posa l’èmfasi en l’àmbit ocupacional, a través del reforç de les actuacions d’orientació i assessorament de Tarragona Impulsa, així com la creació de nous serveis que vetllaran pels drets laborals de les persones treballadores de la ciutat. L’impuls a programes d’experienciació laboral, l’alfabetització digital, la formació professionalitzadora i la digitalització dels serveis d’assessorament de Tarragona Impulsa, així com el reforç de les tasques de prospecció empresarial i la creació d’una Oficina pel treball digne i l'ocupació de qualitat, són les principals actuacions que s’emmarquen en la línia d’ocupació. Aquest Eix té un pressupost 4.945.037,58 €.

El quart eix té com a objectiu la promoció transversal dels sectors econòmics de proximitat de Tarragona -comerç, turisme, patrimoni, cultura i esports-. Amb un pressupost de 3.994900 euros inclourà noves accions com la reactivació dels sectors de proximitat així com accions en l’àmbit del comerç per exemple la transformació digital o la creació d’àrees de promoció econòmica i urbana (APEUs). També inclou la reactivació del sector turístic, diverses iniciatives en el Patrimoni de la ciutat, i accions en l’àmbit de la cultura com la producció d’una òpera, entre d’altres.

L’Eix 5 engloba les actuacions que tenen com a objectiu la millora de l’espai públic de la ciutat en clau de reactivació socioeconòmica i d’impuls de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquestes accions impliquen la contractació de professionals relacionats per definir els projectes, així com empreses constructores per a la realització de les obres. Es tracta d’intervencions pensades per millorar els espais públics, la mobilitat a la ciutat i la sostenibilitat energètica, entre altres.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta