Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Noticies 2020 Balanç satisfactori del primer any de la Conselleria d'Emprenedoria i Desenvolupament econòmic

Balanç satisfactori del primer any de la Conselleria d'Emprenedoria i Desenvolupament econòmic

Balanç satisfactori del primer any de la Conselleria d'Emprenedoria i Desenvolupament econòmic

Castel: "Hem continuat prestant els serveis habituals adaptant-nos a les circumstàncies del moment i desenvolupant els projectes previstos"
Balanç satisfactori del primer any de la Conselleria d'Emprenedoria i Desenvolupament econòmic Interior de les dependències de Tarragona Impulsa, a la Tabacalera. Foto: Isaias Mena.
08/07/2020

La consellera d’Emprenedoria i Desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, ha volgut fer balanç del primer any des de l’inici de la legislatura. “Aquest darrer any va començar amb total normalitat i ha finalitzat en un context totalment inesperat ja que els esdeveniments dels darrers mesos no han estat especialment beneficiosos per l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic”. Tot i així, des de la conselleria “hem continuat prestant els serveis habituals adaptant-los a les circumstàncies del moment i desenvolupant els projectes previstos”.

Castel ha destacat de totes les accions dutes a terme, les meses de treball que es van poder fer abans i durant el confinament i que van resultar “molt positives”. D’una banda la Mesa tècnica de treball transversal amb Turisme, Comerç, Esports, Cultura, Patrimoni, Ocupació i Emprenedoria. Aquesta primera va servir per iniciar una dinàmica de treball conjunt i coordinat entre les àrees de l’Ajuntament “per tal de generar ocupació i nous projectes a partir dels motors econòmics propis de la ciutat” i també destacar les meses de desenvolupament econòmic i les sectorials de Turisme i Comerç, “perquè obren un espai permanent de treball en xarxa amb entitats públiques i privades del territori”, ha definit Castel. “Aquestes accions volen generar una nova forma de treball tant intern com extern, basada en la col·laboració i la cooperació per impulsar nous projectes en l’àmbit del desenvolupament econòmic a la ciutat”.

En l’àmbit de l’emprenedoria s’ha pogut tirar endavant la segona convocatòria dels ajuts per a la creació de noves empreses, amb l’atorgament d’un total de divuit ajuts a petites empreses de la ciutat i actualment ja s’està treballant en la 3a edició, amb un pressupost d’ajuts total de 50.000€. També s’ha dut a terme el programa Tarragona Open Future en la seva cinquena edició, un programa d’acceleració empresarial que van poder seguir unes 20 persones.

Així mateix també es va desenvolupar la 3a edició del programa Tarragona Innovació Social amb 10 projectes i aquesta mateixa setmana ha iniciat la 4a edició, amb 13 projectes nous de tot el territori. De juliol 2019 a juny 2020 s’han realitzat 196 atencions d’assessorament per la creació d’empreses; 35 empreses de recent creació han participat en el programa de consolidació d’empreses, que consisteix en un seguiment tècnic durant 3 anys i durant el segon semestre de l’any passat 65 persones van participar en el programa de càpsules formatives per a emprenedors i petites empreses.

Amb motiu del confinament i de l’evolució de la pandèmia, des de Tarragona Impulsa es va continuar atenent totes les consultes sobre la creació d’empreses de manera virtual i es va obrir al web un espai per agrupar informació de tots les ajuts i mesures de suport i a pimes i autònoms.

En l’àmbit del desenvolupament local s’estan duent a terme dos projectes de planificació estratègica: l’un es l’estudi socioeconòmic dels barris de la ciutat i l’altre es la Diagnosi del capital social i econòmic del Camp de Tarragona, que permetrà identificar les oportunitats del territori al voltant dels clústers d’activitat econòmica existents a la zona.

Acords amb l’Associació de Polígons

L'Ajuntament de Tarragona té com a un dels eixos prioritaris d'actuació la promoció de les polítiques de dinamització del teixit productiu local. A la ciutat de Tarragona trobem cinc polígons empresarials amb activitat: Poligon Francolí, Polígon Entrevies, Polígon Riu Clar, Polígon les Gavarres i Poligon PP-13. En aquesta línia es va crear l'Oficina de Gestió de Polígons que es gestiona des de Tarragona Impulsa per tal de poder gestionar i dinamitzar els polígons empresarials de la ciutat. Des d'aquesta oficina es treballa amb les associacions dels poligons per tal d'assegurar una adequada de dotació de serveis, gestió d'incidències, millorar la competitivitat de les empreses que hi són presents i atraure noves activitats empresarials al territori.

Al febrer del 2019 es va presentar el Pla d'Acció de Promoció i Millora dels Polígons Empresarials de Tarragona, que proposa una nova estructura de gestió d’aquests espais i desenvolupar una estratègia de promoció. Trimestralment es realitzen les reunions de Mesa de Treball de Polígons espai de trobada de l'ajuntament i les associacions empresarials de poligons.

Per tal de formalitzar la relació entre l'Ajuntament de Tarragona i les Associacions Empresarials dels Polígons Industrials, s'ha signat un conveni de col·laboració amb les associacions empresarials dels polígons Francolí, Riu Clar, Entrevies i les Gavarres amb l'objectiu de desenvolupar accions de millora dels polígon d'activitat econòmica i de millorar la competitivitat de les empreses que hi són ubicades.

Segells de reconeixement d'administració oberta