Cuinant productes del programa d'Agricultura Ecològica
Aquest dijous, 10 de novembre, els protagonistes han sigut els productes de la terra, els fogons i 24 joves amb ganes d'aprendre a fer conserves.
La Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica i el curs d'Operacions Bàsiques de Cuina del programa Treball als Barris han col·laborat en fer una trobada dels dos plans d'ocupació. L'objectiu comú ha sigut assistir a la classe de "Com fer conserves" amb Xavier Salvador com a docent.
D'aquesta manera els/les participants de la Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica han pogut veure una altra manera d'enfocar un negoci relacionat amb els productes d'horta, que és processar el producte que cullen i vendre-ho en conserves, i /o com aprofitar un excés de producte en un determinat moment.
Les/Els participants del curs d'Operacions Bàsiques de Cuina del programa Treball als Barris tenen com a docent a la Núria, que avui ha compartit el seu espai i ha donat suport a l'hora d'impartir els coneixements i cuinar.
Les conserves elaborades han sigut de diferents verdures soles o de diferents combinacions d'elles, cadascú ha pogut triar el que volien preparar pebrot vermell i verd, tomàquet, bleda, nap, coliflor, ceba i carabassó, i poma, per veure com es fa fruita amb almívar. Part d'aquests productes provenen de l'horta de la Casa d'Oficis. Cadascú dels participants ha pogut emportar-se uns 4 pots del que ha cuinat, per gaudir-ho a casa.
L'experiència ha sigut molt enriquidora per tots, i segurament aviat podrà repetir-se.