Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Formació Fires i jornades Fira Camins d'FP 2025 Economia de colors

Economia de colors

Què hem d’entendre per Economia de Colors?

L’economia de colors proporciona una visió més integrada de l’economia. Posa al centre el vessant social, ètic i ambiental i permet comprendre els fenòmens econòmics presents i futurs. Posant èmfasi en les tendències de futur del mercat de treball que aposten per una economia més digitalitzada i sostenible.

La Fira Camins d’FP 2025, “Cromàtika” es proposa destacar la presència –mitjançant la distribució de l’espai i la programació d’activitats– dels sectors relacionats amb les economies Verda, Blava, Groga i Magenta:

  • L’Economia Verda i Circular és un sector transversal que agrupa les activitats econòmiques i els perfils professionals directament implicats en la Transició Energètica o Ecològica. Té per objectiu eliminar l’impacte ambiental negatiu de les activitats humanes mitjançant la producció de béns i serveis.
  • L’Economia Blava posa el focus en el mar, rius i oceans com a Font d’oportunitats per al creixement econòmic intel·ligent, sostenible i inclusiu dels territoris. Sota aquest concepte s’agrupen el conjunt de sectors econòmics dependents directament o indirectament del medi aquàtic.
  • L’Economia Groga agrupa aquelles activitats econòmiques i perfils professionals centrats en el disseny o la implementació de tecnologies i processos d’innovació, que cerquen ajudar en la millora del desenvolupament econòmic, social i mediambiental.
  • L’Economia Magenta posa al centre les persones i la identitat cultural del territori com a model vers un context de globalització homogeneïtzadora. Troba en l’Economia social i solidària l’eina que contribueix a reduir les desigualtats socials i potenciar un desenvolupament sostenible.

Com es relaciona l’Economia de Colors amb el Sistema Integrat d’FP.

La Fira Camins d’FP 2025 “Cromàtika” organitzarà, sota el paraigua de l’economia de colors, partint dels colors prioritzats enguany i en interlocució amb els diferents sectors i subsectors econòmics del territori, una mostra de l’oferta formativa del territori.

Es prioritzaran aquelles famílies professionals destacades per l’Informe General de Prospectiva 2023-2026 del Sistema FPCAT per tal de ser fomentades mitjançant l’orientació formativa i professional.

Es tracta de famílies professionals amb indicadors del mercat de treball que apunten a una necessitat de persones treballadores qualificades i un elevat nombre de places vacants en el Sistema FPCAT.

Segells de reconeixement d'administració oberta