EL REPTE DE LA HACKATHON
El repte que es treballarà a la Hachathon és: com millorar la comunicació entre entitats, ciutadania i l’administració local, per fomentar la participació activa i el sentiment de pertinença al barri, tenint en compte la bretxa digital i l’accessibilitat per col·lectius amb capacitats diverses.
COM PARTICIPAR-hi
La Hachathon es durà a terme el divendres 30/11/2024 a Tarragona Impulsa, a la sala Green de la primera planta. L’horari serà de 8 del matí a les 20 de la tarda.
L’organització proporcionarà esmorzar i dinar per les persones participants en el mateix espai.
Busquem persones de 18 a 30 anys amb interès per la programació, la comunicació i el treball en equip, que vulgui aportar el seu coneixement i posar-lo en pràctica de forma solidària a la Hackathon. Per fer la preinscripció omple el formulari següent:
EM VULL PREINSCRIURE NORMATIVA (PDF)
Teniu fins al 25 de novembre per fer la preinscripció!
EN QUÈ CONSISTIRÀ LA HACKATHON
A l’inici de la hackathon és constituiran grups de treball de 5 persones màxim. Es presentarà el repte que cal desenvolupar a nivell tecnològic.
Durant 10 h, els equips treballaran per desenvolupar una eina que doni resposta al repte, l’objectiu és arribar a obtenir un mínim producte viable que es pugui presentar a un jurat d’experts.
La hackathon comptarà amb un expert en programació que podrà resoldre dubtes els participants i orientar als equips.
EL JURAT D’EXPERTS
El jurat d’experts estarà format per directius d’empreses i personal tècnic expert en emprenedoria i digitalització.
La presentació al jurat es farà de forma presencial, en les últimes hores de la Hackathon, el jurat valorarà, d’acord a uns criteris comuns i prefixats, i es decidiran les tres millors propostes del mínim producte viable. Als equips guanyadors se'ls obsequiarà amb premis aportats per les empreses que exponsoritzen la Hackathon.
ORIGEN DE LA HACKATHON TECHTALENT - SANT SALVADOR
Abans de res, a què ens referim quan parlem de Hackathon? La Hackathon s’entén com una experiència col·lectiva, mitjançant una trobada o esdeveniment, que té com a objectiu solucionar –recorrent a llenguatges de programació informàtica i a mitjans tecnològics, i des d’una aproximació multidisciplinar– un o diversos reptes en un període de temps breu.
El projecte de la Hakaton Techtalent ha sorgit de l’oportunitat de donar resposta conjunta a dues necessitats específiques amb què ens trobàvem a Tarragona Impulsa, i que hem valorat que les podríem afrontar mitjançant les sinèrgies entre els diferents programes que es desenvolupen a la nostra entitat i les entitats agrupades o sòcies dels programes implicats.
El primer programa és el TechTalent, que té com a objectiu formar a joves en els llenguatges de programació informàtica més demandats per les empreses del territori.
D’altra banda, estem treballant al barri de Sant Salvador de Tarragona, amb una persona tècnica per desenvolupar una estratègia que permeti assolir un desenvolupament econòmic integral i sostenible al barri, mitjançant la innovació en les polítiques públiques i el treball en xarxa dels agents i ciutadania del barri. Dins aquest treball a Sant Salvador, a l’octubre de 2023 es va organitzar un social lab amb els agents del barri, on es van identificar reptes amb què es troben els agents i la ciutadania del barri. D’aquests reptes, n'hem seleccionat un perquè es pugui treballar a la Hackathon, és a dir, perquè pugui sorgir una eina digital que doni resposta al repte plantejat.
Cal tenir en compte que la hackathon té un caràcter solidari, per tant, els productes resultants seran d’ús públic tenint en compte els drets de propietat intel·lectual i industrial.