Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2022 Tarragona ja ho té tot a punt per al Teta Festival

Tarragona ja ho té tot a punt per al Teta Festival

Tarragona ja ho té tot a punt per al Teta Festival

El Camp de Mart es prepara per acollir el primer festival feminista i LTGBIQ+ de la ciutat el 4 i 5 de juny, amb una vintena d’activitats gratuïtes que inclouen deu espectacles i concerts
Tarragona ja ho té tot a punt per al Teta Festival Imatge de la roda de premsa a l’escenari del Teatre-Auditori Camp de Mart. Foto: Tjerk van der Meulen.
01/06/2022

Tarragona ja ho té tot a punt per celebrar el festival feminista i LGTBIQ+ de la ciutat, Teta, aquest dissabte i diumenge 4 i 5 de juny al Teatre Auditori Camp de Mart.

Així ho ha assegurat aquest dimecres 1 de juny la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, durant la presentació als mitjans de l’última hora del festival a l’escenari del Teatre-Auditori Camp de Mart. Acompanyada de la cantant i compositora Olga Pes i de la cap de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse García Biosca, Pastó ha destacat la presència de fins a onze entitats a la Cruïlla d’Entitats, l’espai participatiu on diferents col·lectius que treballen per la igualtat i la no discriminació a Catalunya oferiran xerrades i tallers al públic assistent. “L’èxit d’aquesta convocatòria ha superat les nostres espectactives i ens demostra la implicació total del teixit associatiu en el Teta Festival”, ha assegurat la consellera.

Les entitats que participaran en la Cruïlla d’Entitats són La Muralla, Catorze Eixos, H2o, Epilep, Dones Jubilades i Pensionistes de Tarragona, Refugi de les Mares, Colectivo Feminista Fridas, Asociación Cantando Juntos, CFGS Promoció per a la Igualtat de Gènere, Asociación de Paraguayas de Tarragona i AADAS, associació d’assistència a dones agredides sexualment, tot i que l’organització no descarta que més entitats s’hi sumin en els propers dies. L’espai tindrà també un estand informatiu sobre la donació de llet materna que habilitarà el Banc de Sang i Teixits.

Pastó ha explicat també que la Conselleria preveu l’assistència de centenars de persones durant el cap de setmana i que la intenció és “donar continuïtat en els propers anys a una iniciativa que vol estendre la sororitat, la visibilització i la participació més enllà del 8M, perquè el feminisme i la igualtat són lluites necessàries tots els dies de l’any”. Per acabar, la màxima responsable de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, ha volgut destacar que la vintena d’activitats programades són totalment gratuïtes i que inclouen una desena de concerts i espectacles: “el caràcter multidisplinar de les propostes vol garantir la participació i alhora que el festival aconsegueixi l’objectiu de la visibilització en tots els àmbits”, ha conclòs Pastó.

Visibilitzar en tots els àmbits a través de vint activitats

El programa està organitzat per la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona (amb el suport de la Conselleria de Cultura i el Patronat Municipal de Turisme) i tindrà una vintena activitats que van des de la música al teatre o la màgia, fins a la gastronomia o les xerrades i taules rodones. Un caràcter multidisciplinar que vol visibilitzar les dones i entitats feministes i LGTBIQ+ que treballen des d’àmbits com el cultural, l’artístic, el musical, l’acadèmic, el literari o el gastronòmic per construir una societat més justa i igualitària La idea és donar protagonisme a les dones de tot Catalunya que treballen en diferents àmbits, difondre'n l'experiència i compartir coneixements i interessos.

Aquesta visibilització és present a totes les activitats: tallers, gimcanes, taules rodones, monòlegs, espectacles de màgia, concerts, vermuts electrònics, tasts de cervesa i cocteleria, showcookings... que formen part de dos dies intensos de programació amb una vintena d'actes, tots gratuïts. En destaquen, entre d’altres, cantants i grups com Judit Nedderman, Olga Pes, les XL o la Balkan Paradise Orchestra; l’espectacle d’Inés La Maga (Premi Granada Jove d'Art i Creació) i monòlegs de rostres tan coneguts com el de les actrius Agnès Busquets i Lola Vendetta (Raquel Beira).

En aquesta mateixa línia, pren especial protagonisme l’espai ON SOM I QUÈ FEM, el dia 4 de juny, en què figures que destaquen en diferents àmbits interactuaran amb el públic assistent. Anna Martín, redactora de Món Esportiu; Patricia Soley-Beltrán, escriptora; Merche Dalmau, empresària; del món rural, Ester Gomis, de Ca Rosset, i Roser Domenec; Elena Maestre, de la Comissió d'Igualtat i Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat de la Universitat de Barcelona; Elena Terán, de la Xarxa Antiracista de Tarragona; María José San Román, xef amb una Estrella Michelin; Karolina Simal, presidenta a Espanya de Pink Boots Society; i l’activista trans Clara Palau, del projecte Ca L’Enredus de Sabadell, conversaran amb el públic en un dels actes centrals del festival Teta.

Cal destacar també el caràcter solidari d’algunes de les propostes, com ara l’arròs solidari que clou el festival i la barra de begudes, que, amb preus simbòlics, estan destinades a recaptar fons que aniran íntegrament destinats a entitats i ONGs. Al llarg del festival es posarà a disposició de les persones assistents un servei de cangur gratuït i hi haurà servei de menjars a la zona del bar. També està previst un sorteig d’entrades a PortAventura i a festivals de música a Catalunya i d’un lot de productes en què es podrà participar passant pels estands de les diferents entitats i recollint sis “tetes” de diferents colors.

Consulteu el programa complet del Teta Festival 2022 (PDF).

Consulteu la relació completa d'entitats participants a l'espai Cruïlla d'Entitats (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta