Dinem en companya rep el certificat de Bona Pràctica de la Fundació Carles Pi i Sunyer
Dinem en companya, un projecte realitzat conjuntament per Gent Gran Activa i per Gent Gran i Dependències de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, ha rebut el reconeixement de Bona Pràctica de la Fundació Carles Pi i Sunyer.
El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals impulsat per aquesta Fundació ha valorat que Dinem en companyia és un projecte social contra la soledat no desitjada que representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d'altres ajuntaments o entitats locals. "Dinem en Companyia va més enllà d’oferir menjar. Ha aconseguit ser un espai de contacte diari i una vinculació amb la comunitat", destaca la web del Banc, que recull informació i avaluació detallada del projecte.
El Banc de Bones Pràctiques
El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un espai de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya que promou la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.
Dinem en companyia
El projecte Dinem en companyia es va iniciar arran dels resultats de l'estudi sobre la soledat no volguda i l'aïllament social realitzat a la Part Baixa de Tarragona, un informe que conclou que un 58% de les persones majors de vuitanta anys participants a l'enquesta pateixen aïllament social. La principal motivació per engegar Dinem en Companyia era, per una banda, l’aïllament de moltes persones d’edat avançada i, per altra, la dificultat d’aquestes per fer la compra, motiu pel qual no poden mantenir una dieta equilibrada. Aquest 2023 el servei s'ofereix amb la col·laboració de Fundació Joventut i Vida.