Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2019 L'any passat 1.642 persones van participar en el programa Gent Gran Activa

L'any passat 1.642 persones van participar en el programa Gent Gran Activa

L'any passat 1.642 persones van participar en el programa Gent Gran Activa

Les activitats amb més èxit van ser la gimnàstica, l’aquagym, els tallers de memòria i els cursos d’informàtica i smartphone
27/02/2019

Durant l’any passat, 1.642 persones van participar en el programa Gent Gran Activa, que organitza l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La consellera de Serveis a la Persona de l’Ajuntament, Ana Santos, ha explicat que “aquest programa té com a objectiu impulsar l’envelliment actiu mitjançant la participació en les activitats que es realitzen a les 14 llars municipals de gent gran, incidint en la salut i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu”.  

Les activitats amb més assistents van ser gimnàstica, aquagym, tallers de memòria i cursos d’informàtica i de l’ús de smartphone. Cal assenyalar que de les 1.642 persones participants, 1.349 eren dones i 293, homes.

El passat mes de gener també es va posar en funcionament el servei d’assessorament psicològic a la gent gran per tal d’oferir a les persones d'edat avançada que ho necessitin una atenció personal per millorar la seva vida emocional i la seva qualitat de vida, al mateix temps que es mantenen actives i integrades en la comunitat a fi d'evitar situacions d'exclusió social.

L’Oficina d’Informació per a la Gent Gran està ubicada a la plaça de la Imperial Tàrraco, número 1 (antiga Facultat de Lletres).

Serveis a persones amb dependència

D’altra banda, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona fa d’altres serveis i prestacions com són: el Servei d’Ajuda a Domicili, Teleassistència, Programa Individual d’atenció i Servei d’àpats a domicili, entre d’altres.

Els  Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD)  ofereixen atenció  domèstica i de suport psicosocial i familiar a les persones que ho necessiten. Es pretén afavorir l’increment de l’autonomia personal i que hom pugui gaudir d’un projecte de vellesa digne, evitant o retardant internaments innecessaris. L’any passat es van beneficiar d’aquest servei 815 unitats familiars i la  despesa total va ser 1.838.716 euros.

Un altre servei és el de Teleassistència, que dona seguretat a les persones que estan en situació de risc per factors d’edat o dependència les 24 hores i els 365 dies. L’any 2018 es van facilitar 1.061 aparells de teleassistència.

L’Institut Municipal de Serveis Socials també ofereix àpats a domicili a persones que presenten un grau de dependència o discapacitat, que viuen soles, que no poden accedir a altres recursos, que tenen ingressos insuficients i que no tenen suport familiar o social. Durant l’any passat es  van servir 29.565 àpats.

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que, per completar l’atenció a les famílies, l’any 2015 l’IMSS va crear la Xarxa de suport a les famílies cuidadores per enfortir la capacitat d’acollir, acompanyar i reconèixer les famílies que cuiden. Al llarg d’aquests anys s’ha fet una Guia de recursos i un Manual de bona praxi per a persones cuidadores. Enguany s’impartiran accions de formació a les persones cuidadores. Cal destacar que l’Ajuntament ha obtingut el certificat de Bona Pràctica de la Fundació Pi i Sunyer en aquest àmbit.

Segells de reconeixement d'administració oberta