Compromesa amb la lluita per la igualtat i la inclusió social de les dones transgènere
Júlia Altadill Martín va néixer el 9 de juliol de 1976. Es va diplomar en Relacions Laborals a la URV i es va llicenciar en dret a la UNED. Des de 1998 milita a Comissions Obreres de Tarragona, on durant deu anys va exercir-hi com a advocada laboralista en defensa dels drets de les treballadores i treballadors més desafavorits. Es va incorporar a l’Àmbit LGTBI de CCOO que lluita per la normalització envers les diversitats afectives i de gènere en el món laboral, un món on les dones transgènere es veuen abocades molt sovint a l’exclusió i a la precarietat, a patir les més altes taxes d’atur i a ser víctimes d’acomiadaments a causa de la seva identitat de gènere. L’1 de maig de 2017 va ser la primera dona trans escollida pels sindicats de les Terres de l’Ebre per llegir el manifest del Dia del Treball.
Acompanyant les dones trans
Des de 2014 col·labora amb l’associació Enfemme, entitat de la qual és actualment secretària. Enfemme desenvolupa una important tasca d’acompanyament vital per a dones transgènere, dotant-les d'un espai segur per poder socialitzar-se i desenvolupar la seva feminitat i proporcionant-los assessorament, suport i consell en el seu trànsit personal.
Compromesa amb la lluita per la igualtat i la inclusió social de les dones transgènere, participa constantment en ponències i taules de debat arreu de Catalunya, cooperant amb entitats com Transforma la Salut, amb la qual va contribuir a elaborar la demanda al síndic de greuges contra els protocols i procediments discriminatoris existents a la sanitat catalana, o amb Generem, Gènere Lliure i Trànsit, ens del Servei Català de la Salut especialitzat en l’atenció a les persones transgènere.
altaveu LGTBI
En la societat actual, en la qual la involució conservadora provoca actituds i agressions transfòbiques, aquestes associacions i entitats són imprescindibles per reivindicar els drets de les dones transgènere, col·lectiu que, a banda d’estar sotmès a una discriminació persistent que vulnera la seva integritat física i moral, és especial víctima dels suïcidis. Segons les estadístiques, una de cada deu dones trans acaba posant fi a la seva vida.
Darrerament ha col·laborat estretament amb el Consell Comarcal de Tarragona i l’entitat H2O, duent a terme jornades de sensibilització envers el fet LGTBI a diversos municipis de la nostra comarca, compartint la seva experiència vital i transmetent una realitat molt sovint ocultada pels mitjans de comunicació.