Intoxicacions

Els medicaments

  • No hem de deixar productes farmacèutics solts damunt de la taula o a la butxaca de la jaqueta. Els nens petits poden confondre'ls amb un caramel o amb un bombó, pels colorants que hi posen, que els fan atractius
  • No hem d'administrar mai a un malalt un medicament que no li ha prescrit el metge, ni hem d'automedicar-nos
  • Un medicament receptat pel metge, l'hem d'administrar segons les indicacions del metge i seguint les recomanacions que indica el prospecte
  • Els medicaments de gust agradable, com els xarops de la tos, els hem de guardar a la farmaciola i tancats amb clau, en un lloc inaccessible als nens petits
  • Hem de comprovar periòdicament el contingut de la farmaciola i n'hem de llençar els medicaments que han caducat. S'han de separar els medicaments d'ús extern dels que són d'ús intern

Els productes de neteja

  • Hem d'utilitzar productes que tinguin tap de seguretat
  • Els hem de tapar i desar en un lloc tancat, un cop utilitzats, i els hem de guardar en l'envàs original, correctament etiquetat
  • Si pintem alguna cosa o habitació dins de casa, hem de ventilar bé l'habitació on hem treballat
  • Si tenim productes inflamables, és molt important que els mantinguem aïllats d'altres productes combustibles
  • Hem de guardar les substàncies com el lleixiu, el salfumant, l'amoníac, etc. en llocs fora de l'abast dels nens

Els insecticides i els pesticides

  • Hem de posar insecticides i pesticides a les plantes només en la dosi admissible perquè el producte no presenti cap perill
  • Hem de deixar d'aplicar aquests productes dues setmanes o un mes abans de la collita
  • Els cultivadors han d'estar molt ben informats dels riscos d'aquests productes

Els aliments

  • Hem de comprovar una vegada a la setmana el contingut de la nevera: no hem de guardar els llegums cuits, el brou, la llet, més de 5 o 6 dies. La carn es guarda a la nevera fins a 3 dies com a màxim
  • Hem de vigilar molt amb el peix i el marisc. No hem d'utilitzar mai peces que ofereixin un mínim dubte sobre les seves condicions
  • No hem de guardar mai els ous fora de la closca
  • Hem d'anar molt amb compte amb les carns crues, pels paràsits que poden tenir
  • No hem de menjar un bolet si no estem segurs que és comestible
  • No hem de trencar la cadena de congelació dels productes congelats. Els productes descongelats no es poden tornar a congelar
  • Hem d'anar amb compte amb les conserves domèstiques: poden no estar en bones condicions
  • No hem de guardar la maionesa d'un àpat per l'altre
  • Hem de comprovar sempre les dates de caducitat dels productes

Per gasos o vapors

  • Hem de comprovar que els cremadors de les estufes funcionin correctament
  • Hem de vigilar les emanacions dels brasers de carbó, que poden provocar asfíxia
  • No hem de tapar les reixetes de ventilació del gas
  • En cas que hi hagi una fuita de gas, hem d'aguantar la respiració i obrir les finestres
Segells de reconeixement d'administració oberta