L'EMT puja al carro de les noves tecnologies amb la incorporació del sistema de Google Trànsit i dels codis BIDI
El president de l’EMT, Carles Castillo, ha presentat el sistema de Google Trànsit i dels nous codis BIDI com una incorporació més del sistema de gestió de rutes. Es tracta d’una mesura que comporta la utilització de les noves tecnologies per a la planificació i optimització de les 19 línies d’autobusos diürns i nocturns de la ciutat, amb horaris i temps i informació sobre les incidències que es produeixen en temps real. El sistema pot ser visible tant a ordinadors fixes i portàtils com a qualsevol dispositiu mòbil.
L’objectiu de l’EMT amb els nous sistemes de noves tecnologies és optimitzar els horaris per als usuaris de la xarxa d’autobusos, optimitzar la seva despesa en transport públic i, per últim, descobrir noves rutes a Tarragona.
El nou sistema de Google Trànsit és una eina, dintre del sistema conegut de Google Maps, que permet a l’usuari conèixer el recorregut entre dos llocs geogràfics per tal d’optimitzar el viatge. Es tracta d’una eina de planificació que combina les últimes dades de les empreses de transport públic amb la potència que pot donar el sistema de Google Maps. L’EMT se suma així a les prop de 450 ciutats d’Europa, Amèrica, el Japó i la Xina amb aquest servei de planificació de transport públic.
Nous codis BIDI
L’Empresa de Transports també ha incorporat els codis QR, també denominats BIDI. Es tracta d’un nou sistema de codis de barra que l’EMT ha situat en cadascuna de les parades de la xarxa d’autobusos que emmagatzema informació sobre l’estat de la línea i incidències i permet navegar per la plana web emtanemambtu.cat.
El sistema BIDI -o text bidireccional de sistemes informàtics- incorpora la informació codificada. Per tal de poder fer-ne ús, l’usuari ha d’apuntar amb la càmera del seu dispositiu mòbil directament al codi de barres i amb l’aplicació de decodificació preinstal·lada del mòbil, el dispositiu farà l’acció associada al codi que, en aquest cas, és accedir a la línea que passa per la parada.
Amb aquestes dues accions, l’EMT pot contextualitzar la informació de cada parada i assegurar l’accessibilitat als serveis dels usuaris, proporcionant-los més serveis de valor afegit per als usuaris.
Per a més informació: