Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Seguretat alimentària Esdeveniments ocasionals

Esdeveniments ocasionals

Tastos comercials gratuïts, "pongos", actes d'associacions de veïnts, sense lucre o negoci. Consideracions sanitàries.

Són les activitats temporals que no reben compensació econòmica per la seva activitat o bé que no tenen ànim de lucre: activitats populars (arrossades, calçotades..), esdeveniments temporals d’associacions i/o entitats. Poden ser actes als quals hi ha accés lliure per tothom, però mitjançant el pagament d'un tiquet o entrada amb caràcter benèfic, o sense pagament. Aquesta mena d'activitats han de seguir les recomanacions sanitàries i fer els tràmits necessaris en ocupació de carrers, responsabilitat civil i altres.

Condicions higienicosanitàries per esdeveniments ocasionals

  • Situats en una zona on s’evitin contaminacions externes.
  • Situats, dissenyats, construïts i conservats de manera que es previngui el risc de contaminació dels aliments i la presència d'insectes i altres animals.
  • Instal·lacions per mantenir una higiene personal correcta: dispositius per rentar-se les mans i serveis higiènics propers.
  • Superfícies en contacte amb els aliments: fàcils de rentar i desinfectar i de materials llisos, rentables i no tòxics.
  • Disposar de material adequat per a la neteja i desinfecció de l'equip, dels estris de treball i dels aliments.
  • Subministrament d'aigua potable.
  • Dispositius adequats per a l'emmagatzematge i l'eliminació higiènica de deixalles.
  • Instal·lacions per al manteniment i la vigilància de la temperatura de productes que necessitin condicions especials de temperatura (vitrines refrigerades i cambres de refrigeració).
  • Col·locar els productes alimentaris de manera que es previngui el risc de contaminació.
  • Elements per dispensar els menjar/beguda d’un sol ús.

Recomanacions

Segells de reconeixement d'administració oberta