Durant tot l'any, la Unitat Tècnica de Salut Pública realitza campanyes de control microbiològic dels aliments. Les més habituals són: menjadors col·lectius, bars, restaurants, escoles bressol, hotels, càmpings, venda de carn picada, formatge fresc, gelats, orxates i granissats.
Els objectius de les campanyes són:
- La millora de la qualitat dels aliments distribuïts a Tarragona, fent especial atenció a aquells que sofreixen una elaboració, manipulació o conservació delicada en la distribució o venda del producte.
- Conèixer i informar a l'opinió pública de les condicions higièniques i sanitàries dels establiments.
- Obtenir una àmplia base de dades sobre la qualitat sanitària dels aliments.
Mercats municipals
El control higiènic i sanitari dels mercats inclou els següents punts:
- Instal·lacions generals: avaluació de les estructures generals i llocs d'ús comú per a tots els venedors, i els plans d'autocontrol aplicats de forma global.
- Instal·lacions particulars: compliment de la normativa aplicable a cada sector, observació de l'estat de les instal·lacions i la documentació.