Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Més de 300 professionals participaran al 28è Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

Més de 300 professionals participaran al 28è Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

Més de 300 professionals participaran al 28è Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

El congrés tindrà lloc del 21 al 23 de maig al Palau Firal i de Congressos.
11/05/2015

 

El XXVIII Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori, de l'Associació Espanyola de Tècnics de Laboratori (AETEL), versarà sobre la nanobiomedicina i tindrà lloc del 21 al 23 de maig al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Durant aquests dies més de 350 professionals tècnics superiors de Laboratori i Anatomia Patològica de tot l’Estat i Portugal visitaran la ciutat. En aquesta edició del congrés es presentaran més de 200 treballs científics que s'exposaran durant els tres dies del congrés, que aplegarà a Tarragona els més prestigiosos investigadors en les diferents àrees de la biomedicina.

L'acte inaugural del congrés serà el divendres, 22 de maig, a les 10.30 h, i està previst que hi assisteixin el director general d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Carlos Jesús Moreno Sanchez, la subdirectora general de Planificació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut, Alícia Ávila, i el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona Sr. Josep Maria Mercadé i Orriols. Seguidament, la conferència inaugural “Medicina del càncer. Un repte i una necessitat” anirà a càrrec del Dr. Rafael Rosell Costa, director de Biologia del Càncer i del Programa de Medicina de Precisió del Institut Català d'Oncologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

De manera prèvia al congrés, el dijous 21 de maig, es farà el curs "Nanomedicina i el laboratori", impartit per diferents professionals de reconegut prestigi, com la professora Laura Lechuga Gómez del Centre d’Investigació en Nanociència i Nanotecnologia CIN2 de Barcelona, la doctora Marylene Lejeune de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el professor Lluís Francesc Marsal Garvi de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, el Dr. Manuel Fuentes Garcia del Centre de Recerca del Càncer de Salamanca, la doctora Clara Mayo de l’Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona i el doctor Jesús María Hernández Rivas del Centre de Recerca del Càncer de Salamanca.

La nanobiomedicina, aplicació de la nanotecnologia a les ciències de la salut, és la branca de la nanotecnologia que es perfila com la que té més projecció en un futur proper per les seves importants aplicacions, especialment diagnòstiques i terapèutiques. La detecció primerenca de malalties, el tractament precoç personalitzat i un precís seguiment posterior de l'evolució seran possibles en els propers anys gràcies a l’aplicació de les eines nanotecnològiques que s’estan desenvolupant actualment. Els importants avenços en aquest camp podrien donar lloc a sistemes de diagnosi i tractaments terapèutics de més eficàcia que els existents, cosa que es tradueix en una millor qualitat de vida per a l’home, una autèntica revolució en la cura de la salut i la tecnologia mèdica.

Segells de reconeixement d'administració oberta