Jornada de reflexió i curtmetratges a l'entorn de la salut mental
Amb motiu de la celebració del mes de la salut mental i de la programació anunciada per l’Ajuntament de Tarragona, aquest dijous, 14 d'octubre, estan previstes dues jornades de reflexió a l’entorn del tema. D’una banda, una sobre els nous reptes en salut mental, organitzada per les àrees de Salut i Capacitats Diverses i una altra, organitzada per la conselleria de Joventut i el Festival Psicurt, que girarà a l’entorn dels curtmetratges sobre salut mental.
Així doncs, dijous 14 d’octubre durant tot el dia, de 9 a 16h, tindrà lloc la I Jornada de Reflexió sobre els nous reptes en salut mental. Serà a l’Antiga Audiència i comptarà tant amb la presència de les conselleres Elvira Vidal i Cinta Pastó; així com de conferenciats destacats com el doctor Enric Aragonès, del CAP de Constantí-ICS i Institut d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol, i de la doctora Danielle Harbane Bosschot, psiquiatra infanto-juvenil del HU Pere Mata, sobre l’impacte del fet migratori a la salut mental; entre d’altres. La jornada també comptarà amb una taula rodona amb diferents experts i membres d’entitats del sector.
Consulteu el programa complet de la jornada. Inscripcions gratuïtes per Internet.
Curtmetratges sobre salut mental
Per la tarda a l’Espai Jove Kesse a les 18.30 h, es realitzarà una sessió de curtmetratges i taula rodona sobre joves i salut mental. Els projectes audiovisuals seleccionats per l'organització del festival Psicurt pretenen visibilitzar, conscienciar i tractar l'estigma relacionat amb els problemes de salut mental a través del cinema. És per aquest motiu que es projectaran un total de sis curts, alguns dels quals han estat preseleccionats en edicions anteriors dels Premis Goya i també han estat projectats en diferents festivals en l'àmbit nacional i internacional: Cómplices, de Rubén Guindo, Cocodrilo, de Jorge Yúdice, Roberto, de Carmen Córdoba, Fugit, de Marta Bayarri, Complejos, de l'IES Europa de Ponferrada i Ruleta rusa, de l'IES Rodanas de Épila.
Després de la projecció dels curts hi haurà un debat a l'entorn del tractament de la salut mental i com es pot treballar amb les persones joves. Comptarà amb la participació de Rubén Guindo, director del curt Cómplices, i Ariadna Guindo, protagonista de la història; Inés Raigón, que és psicòloga sanitària de Ita - especialistes en salut mental; representants de l'equip educatiu i de l'alumnat de l'IES Rodanas d'Épila i Lluís Romero del servei de salut de l'Oficina Jove del Tarragonès i membre de l'entitat H2o i Assexora't. L'espai serà moderat per Jaume Descàrrega, psicòleg i director del Festival Psicurt.