Les quinze ciutats patrimoni de la humanitat d’Espanya convoquen l’alumnat d’educació secundària a presentar treballs de bones pràctiques en la gestió del patrimoni mundial
Aquest dilluns el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), del qual Tarragona forma part, ha convocat la vuitena edició del programa pedagògic Aula de Patrimoni, adreçat a alumnat de secundària de les quinze ciutats que integren el Grup, en el marc del curs 2020-2021. Els projectes es poden presentar fins al 31 de març de 2021 mitjançant un formulari habilitat al web del GCPHE.
El programa Aula de Patrimoni s’adreça a grups d’escolars de centres d’educació secundària (primer i segon cicle) d’escoles públiques i concertades de les ciutats que integren el GCPHE. Els grups d’alumnes han de presentar un treball centrat en les bones pràctiques sobre conservació, gestió i difusió del patrimoni mundial d’una de les quinze ciutats patrimoni de la humanitat d'Espanya o de les quinze en el seu conjunt. Les bones pràctiques poden referir-se als camps de l’educació, el turisme, el medi ambient, la cultura, l’economia, les noves tecnologies, la participació ciutadana, la gent gran, l’accessibilitat, etc., a través d'estudis d’investigació o propostes concretes per dur-les a terme a les ciutats patrimoni. El centre guanyador obtindrà com a premi un viatge per a l’alumnat de la classe autora del treball a una de les quinze ciutats patrimoni de la humanitat participants.
El programa Aula de Patrimoni està coordinat per la Comissió d’Educació, Cultura i Esport del GCPHE i compta amb el suport del Ministeri de Cultura. Alguns dels objectius de la iniciativa són facilitar el coneixement de les quinze ciutats patrimoni de la humanitat entre els escolars, conscienciar-los de la importància de viure en una ciutat patrimoni mundial i fomentar l’ús del patrimoni mundial com a recurs educatiu. En edicions anteriors han participat al programa fins a 10.000 alumnes.
Adjuntem les bases de la convocatòria de l’Aula de Patrimoni 2020.