Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament vol reconèixer la tasca del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitats amb el Premi Tàrraco

L'Ajuntament vol reconèixer la tasca del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitats amb el Premi Tàrraco

L'Ajuntament vol reconèixer la tasca del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitats amb el Premi Tàrraco

El guardó reconeix les persones o entitats que treballen per a la conservació o difusió del patrimoni de la ciutat
L'Ajuntament vol reconèixer la tasca del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitats amb el Premi Tàrraco El Fòrum de la Colònia. Foto: Alberich Fotògrafs.
21/10/2020

L'Ajuntament de Tarragona portarà a aprovació al Consell Plenari d'aquest divendres 23 d'octubre, l'atorgament del Premi Tàrraco al Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. Aquesta distinció es concedeix anualment des de 2016, coincidint amb la celebració de l’aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del Conjunt de Tàrraco, el 30 de novembre, a una persona física o entitat que hagi treballat per a la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat, tant pel que fa referència al conjunt històric romà, com a la resta de patrimonis universals materials i immaterials reconeguts per la Unesco que són de l’àmbit de la ciutat.

El Premi Tàrraco s'ha concedit fins ara al Camp d'Aprenentatge, la Fundació Privada Mútua Catalana, l'Associació Cultural Sant Fructuós i l'IPHES. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat seria, doncs, la cinquena entitat a rebre'l.
 
Tarragona forma part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya des de l'any 2006 i és ciutat Patrimoni de la Humanitat des de l'any 2000. Des de la creació del Grup l'any 1993, integrat inicialment per les ciutats d'Àvila, Càceres, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Segòvia i Toledo, s'hi han anat incorporant la resta de ciutats reconegudes Patrimoni de la Humanitat per la Unesco: Còrdova (1996), Conca (1998), Eivissa (2002), Alcalá de Henares (2000), San Cristóbal de la Laguna (2002), Tarragona i Mèrida (2006) i Úbeda i Baeza (2014), fins a completar el grup de les 15 ciutats actuals. L'objectiu del grup és actuar de forma conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que l'integren.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta