Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarragona, present a la I Biennal Internacional de Patrimoni de Còrdova

Tarragona, present a la I Biennal Internacional de Patrimoni de Còrdova

Tarragona, present a la I Biennal Internacional de Patrimoni de Còrdova

S’hi han presentat projectes de la ciutat com Cívic Tarraco, Imageen Reliving Tarraco, Smart Heritage i l’experiència del Grup Ciutats Patrimoni
Tarragona, present a la I Biennal Internacional de Patrimoni de Còrdova La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, en un moment de la I Biennal a Còrdova.
16/12/2016

 

Del 15 al 17 de desembre se celebra a Còrdova la I Biennal Internacional de Patrimoni i Tarragona hi participa presentant les iniciatives al voltant de la conservació i la difusió del Patrimoni de la ciutat. La delegació tarragonina està integrada per la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, l’arqueòleg municipal Joan Menchon i Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City. La consellera de Patrimoni ha explicat que Tarragona té una presència destacada en aquesta trobada internacional: “Hem presentat els projectes que ens fan singulars en la gestió del llegat patrimonial”. I ha destacat que “la integració del patrimoni dins la ciutat actual ens ha convertit en pioners en projectes d’intervenció i de conservació integrats en l’activitat quotidiana urbana i també en la manera com l’interpretem i reflexionem sobre els seus usos”.

En aquests tres dies, la delegació tarragonina ha participat en diverses taules rodones i ponències on s’han destacat la gestió coordinada de l’Ajuntament i la Generalitat per elaborar un relat únic de la Tàrraco Romana, la nova museïtzació de la capçalera del Circ, el Pretori i el Museu Arqueològic, els plans directors del Circ i de la Muralla i el projecte Smart Heritage per integrar les tecnologies i plataformes digitals en la difusió i conservació del patrimoni. Avui ha estat el torn de la consellera de Patrimoni que ha participat en una taula rodona, junt amb representants de Medina Azahara de Còrdova, l’Alhambra de Granada, Pompeia a Nàpols i el llegat andalusí, on ha exposat el Conjunt Arqueològic de Tàrraco i altres valors patrimonials de la ciutat com els castells i les festes tradicionals i com s’articula la seva convivència i els seus usos, destacant especialment el projecte Tàrraco Viva. També ha destacat el projecte Cívic Tàrraco i les noves eines de participació per millorar la gestió del patrimoni.

Demà el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat exposarà la seva experiència com a entitat que agrupa 15 ciutats espanyoles, amb un segell d’identitat comú, que impulsa accions conjuntes de difusió. Els responsables d'Imageen Reliving Tarraco també presenten la seva experiència de realitat augmentada de l’antiga ciutat romana i que ja estan exportant a d’altres ciutats.

La ciutat de Còrdova, seu de la Secretaria Regional d’Europa del Sud i Mediterrani de l’Organització de Ciutats Patrimoni Mundial (OCPM),  organitza conjuntament amb Valparaíso (Xile), seu de la Secretaria Regional d’Amèrica Llatina de l’OCPM, aquesta trobada internacional que reuneix responsables públics i agents econòmics i socials vinculats en la gestió, difusió, conservació i restauració del patrimoni. Durant la cita podran assistir a les conferències magistrals d’experts internacionals al voltant de l’economia de la conservació i la creació cultural. La Biennal també compta amb un saló que ofereix l’oportunitat als representants de les ciutats patrimonials de difondre la seva experiència, projectes i línies de treball i interactuar amb un públic d’experts format per gestors d’altres ciutats patrimonials i entitats públiques i privades.

La Biennal és la primera edició d’unes jornades que neixen amb l’objectiu de consolidar una xarxa global de ciutats, organitzacions i corporacions públiques i privades amb l’interès compartit per la gestió sostenible del patrimoni. Amb una component local i una altra global, es tracta d’una cita de ciutats que cooperen i comparteixen pràctiques per tal de millorar la qualitat de les decisions i els projectes locals.

Més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta