Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarragona engega un procés participatiu al voltant del patrimoni històric

Tarragona engega un procés participatiu al voltant del patrimoni històric

Tarragona engega un procés participatiu al voltant del patrimoni històric

El projecte Cívic Tàrraco vol generar un mapa d'idees que ajudi a millorar la gestió del patrimoni i incorpora a les fórmules tradicionals de participació les noves tecnologies.
14/06/2016

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han impulsat un innovador projecte pilot que durant quinze dies –fins al 25 de juny- s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui debatre sobre la gestió del patrimoni, i així generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes: el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (circ) i el pla director de l’espai del Circ Romà.

El projecte Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes i impulsant grups de deliberació i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes, que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s'obren diferents espais de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant. Es pot participar a Messagenes previ registre al 'news center' de participació i també al punt de participació ubicat a l’Antic Ajuntament, amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

El mapa d'idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l'anàlisi del mapa. Des de l’Ajuntament s’ha optat per aquest procés ja que Tarragona és una ciutat que viu i conviu amb un patrimoni històric integrat en el seu espai urbà, una ciutat amb història viva.

Segells de reconeixement d'administració oberta