Tarragona acull la Trobada Nacional de Gestors de Patrimoni Mundial
Els dies 2, 3 i 4, Tarragona i Poblet acolliran la VIII Trobada Nacional de Gestors de Patrimoni Mundial que organitza el Ministeri de Cultura i que enguany es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, el Monestir de Poblet i el Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad. Es tracta d’una trobada de tècnics i experts en patrimoni mundial per tal de generar un fòrum de debat i de formació continuada, intercanvi d’experiències, bones pràctiques, entre d’altres.
El dia 2 la Trobada s’inaugurarà al Palau de Congressos de Tarragona. Després de la inauguració, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports explicarà la 38 sessió del Comitè Patrimoni Mundial i s’impartirà la primera conferència dedicada al Patrimonio Mundial i Desenvolupament Sostenible. La segona i tercera se centraran en el Patrimoni Mundial i les ciutats intel•ligents (smart cities) i l’exemple de Tarragona, amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, per acabar amb una ponència sobre estratègies de desenvolupament i creixement econòmic basades en el Patrimoni Mundial.
Per la tarda es farà una sessió sobre Patrimoni i innovació en el context de la societat de la informació i seguidament se celebraran quatre workshops sobre els següents temes: Desenvolupament i creixement econòmic, nous productes culturals; Medi Ambient i gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Investigació i innovació tecnològica a la conservació i gestió integral del Patrimonio i Patrimoni Mundial com eina per a l’open government i la integració social.
El dia 3 d’octubre se celebrarà en l’Hostatgeria i el Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, tenint la mateixa estructura que la del dia anterior. A la tarda continuaran els workshops ja descrits mentre que durant el matí s’impartiran diverses conferències: Gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Patrimoni, Participació ciutadana i compromís social; Casos d’èxit i innovació i progrés sostenible en patrimoni Mundial: Poblet, Vitoria, Segovia, riu Vero per acabar amb una conferència sobre fonts de finançament públic i privat en la innovació del Patrimoni Mundial. També es farà una visita al Monestir de Poblet.
El dia 4 els participants visitaran els monuments de Tarragona i podran assistir al XXV Concurs de Castells. Cal assenyalar, que els Castells formen part de la Llista del Patrimonio Cultural Immaterial d’UNESCO des de 2010.