Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Tècnics de diverses ciutats són aquests dies a Tarragona en l'elaboració del Llibre Blanc de Patrimoni

Tècnics de diverses ciutats són aquests dies a Tarragona en l'elaboració del Llibre Blanc de Patrimoni

Tècnics de diverses ciutats són aquests dies a Tarragona en l'elaboració del Llibre Blanc de Patrimoni

Aquest document pretén ser una eina per a la correcta gestió del patrimoni des dels ajuntaments de totes les Ciutats Patrimoni
11/12/2013

Una representació de tècnics experts en patrimoni de les 13 ciutats que conformen el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad es troben aquest dijous i divendres a Tarragona amb l’objectiu d’assentar les bases del que ha de ser el Llibre Blanc del Patrimoni, un document tècnic que vol vetllar per la protecció i bona conservació del Patrimoni des dels ajuntaments, com a institució de proximitat millor coneixedora de la realitat global de les ciutats.

Des del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad, del qual Tarragona en forma part, es reivindica els ajuntaments com a institucions més properes al ciutadà i per aquest motiu es considera la institució que ha d’estar més implicada en el camp de la conservació, preservació, gestió i divulgació del patrimoni històric i arqueològic. Per aquest motiu, els ajuntaments volen reclamar amb aquest Llibre Blanc, la plena participació, juntament amb altres organismes internacionals, estatals i autonòmics, en la pressa de decisions sobre el Patrimoni Històric dels seus municipis, entès com un recurs estratègic per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les pròpies ciutats. D’aquesta manera, amb aquest document els ajuntaments de les 13 ciutats pertanyents al Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad volen reivindicar la necessitat d’una nova Llei del Patrimoni Històric que contempli de manera explícita el paper de les administracions municipals en la protecció i gestió del Patrimoni Històric, com a institució de proximitat i millors coneixedors de la realitat global a cada ciutat.

Sota aquesta premissa, el Llibre Blanc del Patrimoni aglutinaria propostes concretes d'acció que poden incloure actuacions legislatives, programes de desenvolupament i inversions, instruments de coordinació i gestió interadministrativa, així com mecanismes per la correcta difusió i divulgació del patrimoni històric en general i l’arqueològic en particular.

Durant aquesta primera trobada a Tarragona s’organitzara l’agenda de la redaccio del llibre blanc en base al projecte aprovat pel grupo ciudades. cal entendre que es tracta d’un document tecnic que sera redactat per 13 ciutats amb problematiques diferents i alhora comunes, de manera que es necessari un esforç de coordinacio i de sintesi per tal d’assolir objectius comuns. Es preveu que el llibre blanc sigui finalitzat a l’estiu de 2014.

Segells de reconeixement d'administració oberta