Dijous s'inicia a Tarragona el IV Congrés d'arqueologia medieval i moderna de Catalunya
Prop de 200 arqueòlegs i altres professionals del sector es donaran cita a la ciutat durant quatre dies
07/06/2010
El proper dijous dia 10 de juny s’iniciarà a Tarragona el IV Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya que perllongarà les seves sessions fins al diumenge 13 al migdia. Està organitzat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament i l’Associació Catalana per la Recerca de l’Arqueologia Medieval (ACRAM) amb el suport de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Té la col·laboració de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona. També hi col·laboren diferents empreses d’arqueologia de Catalunya: Antequem, Arqueociència, Arrago, Codex, Griu, Janus. El congrés s’inscriu dins dels actes de promoció de Tarragona com a candidata de Capital Europea de la Cultura 2016.
Aquests congressos, que se celebren cada quatre anys des de 1998, reuneixen la major part dels investigadors catalans, tant del món professional com de la universitat, que treballen en arqueologia medieval i moderna a Catalunya.
L’acte inaugural tindrà lloc el dijous 10 de juny a les 10 h, estarà presidit per l’alcalde de Tarragona i comptarà amb la presència del director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i del president de l’ACRAM. Les sessions es desenvoluparan a l’Institut Municipal d’Educació (av. Ramón y Cajal, 70).
Durant els quatre dies del congrés es presentaran 133 comunicacions referides al conjunt del territori català, amb una important presència d’intervencions a les comarques tarragonines. També hi haurà alguna comunicació referida a intervencions de fora el Principat com ara les Illes Balears.
El congrés es divideix en tres grans blocs. El primer dia les comunicacions se centraran en un tema monogràfic que en el cas del congrés de Tarragona correspon a l’estudi de la transició entre l’època romana i la medieval, tema d’especial interès en el cas de la ciutat de Tarragona. Els dies posteriors es presentaran comunicacions de temes diversos aplegades sota els epígrafs món rural i món urbà, que donaran una visió molt complerta de l’activitat arqueològica a Catalunya des del 2006, any en el qual es va celebrar el III Congrés a Sabadell.
Les sessions acadèmiques del congrés es complementaran el dissabte dia 12 per la tarda amb una visita guiada a la Tarragona Medieval en què participaran els assistents.
El congrés portarà a la ciutat al llarg dels quatre dies gairebé 200 arqueòlegs i altres persones interessades en el món de l’arqueologia de jaciments d’època medieval i moderna.
Per a més informació: