Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 Un quadre d'Antonio Saura, protagonista de la peça del mes d'abril

Un quadre d'Antonio Saura, protagonista de la peça del mes d'abril

Un quadre d'Antonio Saura, protagonista de la peça del mes d'abril

El nou objecte es presentarà el dimecres 3 d’abril a les 18 h, en un acte obert i gratuït
27/03/2019

Aquest mes d’abril la peça del mes serà un quadre del pintor Antonio Saura. El dimecres 3 a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau. La proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes” mostrarà una obra de mitjans del segle XX.

Antonio Saura va ser pintor en els seus inicis a Madrid. Una tuberculosi l’immobilitzà durant cinc anys al llit i va ser quan començà a dibuixar i pintar. Les primeres obres tenien un caràcter oníric i d’influència surrealista, a la qual pertany la pintura que s’exposarà a la Casa Castellarnau. Generalment representa paisatges imaginaris, amb una forta influència dels pintors Arp i Tanguy i presències en metamorfosi de figures humanes. A partir dels anys 50 començà les seves sèries més famoses: Desnudos, Autorretratos, Sudarios y Crucifixiones, que li donarien fama i prestigi internacionals.

La presentació del dimecres anirà a càrrec del tècnic de Patrimoni Històric, Jordi Abelló, que explicarà l’obra del pintor i la seva evolució fins a arribar al seu estil particular. A més, donarà les claus per aprendre a llegir la pintura i a interpretar-la, i relatarà com va arribar el quadre a formar part del fons del Museu.

Durant aquest 2019 s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la Guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informació clicant aquí.

Segells de reconeixement d'administració oberta