L'Arxiu incorpora 140 imatges del barri de l'Esperança
L'Arxiu Municipal ha rebut un fons fotogràfic de 140 imatges relatives al desaparegut barri de l'Esperança, captades entre els anys 1975 - 1985. Les fotografies han estat cedides per Joan de la Creu Badell i Núria Meroño i il·lustren aspectes de la vida d'aquest barri. ja desaparegut.
Els donants són el pare jesuïta Joan de la Creu Badell Busquets, qui va ser el responsable del Secretariat Gitano per a Tarragona i que va tenir un paper destacat en la promoció del poble gitano i en la lluita contra els prejudicis racials que patien. I de l’altra banda, també ha fet donació de les imatges la religiosa vedruna Núria Meroño Otón, mestra durant molts anys de l'escola del barri de l'Esperança, que aporta fotografies de la vida al barri, però especialment de les activitats de l'escola i amb els infants.
El barri de l'Esperança va ser una realitat l'any 1976, com a una solució provisional a aquells barraquistes afectats per la riuada del Francolí de l'any 1970. A causa d'aquesta inundació, 73 famílies es van traslladar al Preventori de la Savinosa i la majoria eren d'ètnia gitana. Sis anys més tard els van traslladar al nou barri de l'Esperança, situat entre Camp Clar i Bonavista.
El nou barri, inaugurat amb prop de 600 habitants, es va projectar per donar una solució als barraquistes que atesa la seva marginació no podien accedir als habitatges socials d'altres barris perifèrics. Així doncs, el barri de l'Esperança havia de servir per facilitar aquesta adaptació social prèvia a la integració urbana. El barri es configurava amb 148 habitatges, una escola de formació professional i ensenyament primari, un camp d'esports i una capella. Cap a inicis dels anys 80 el barri de l'Esperança es va començar a despoblar amb el traspàs de bona part dels seus habitants cap al nou barri de Camp Clar i l'any 1985 s'inicia la demolició que s'allargarà en el temps.