Gràcies a un col·lectiu heterogeni de persones de diferents àmbits culturals, tècnics, de mitjans de comunicació, etc., neix la iniciativa de la Televisió Municipal de Tarragona (TVMT).
Foren tres les experiències televisives de la TVMT, encara que no totes tres es pogueren retransmetre.
La primera emissió fou per la Festa Major de Santa Tecla del 1985, la qual durà del 21 al 24 de setembre i l’horari va ser de sis hores diàries dividides amb dues franges horàries, una de 14 a les 18 i la segona de les 21 a 23 hores.
La segona emissió, prevista per al primer de maig i també amb una durada de quatre dies però amb una franja horària de quatre hores, de les 14 a les 16 i de les 21 a les 23 hores. Aquesta segona experiència no es va poder dur a terme per problemes tècnics tot i haver preparat tota la programació i fins i tot tindre diferents reportatges i haver convocat un concurs de vídeos per poder copsar les inquietuds estètiques i intel·lectuals dels ciutadans.
Finalment, la tercera i última experiència de la TVMT també es va emetre per la Festa Major de Santa Tecla però de l’any següent, el 1986, i en els mateixos dies que un any abans i també de sis hores diàries, però aquesta vegada l’horari d’emissió seria de 14 a 21 hores.
El Servei d’Arxiu i Documentació Municipal té dipositada tota la documentació relativa a les tres primeres experiències televisives de la TVMT. El fons consta de 33 DVD, en els quals es poden visualitzar en color i amb el so original els diferents gags, els reportatges informatius de la ciutat, entrevistes a personatges tarragonins vinculats en l’àmbit festiu, un recull dels actes centrals de la Festa Major de Santa Tecla, i fins i tot una programació dedicada als més petits.
Podeu visualitzar el vídeo introductori del que va significar la Televisió Municipal de Tarragona editat pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.
Per a més informació, podeu consultar l’article de Blanca Gas Sancho “Les festes de santa Tecla de 1985 i 1986: la Televisió Municipal de Tarragona” publicat al número 47 de la Revista Kesse del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, i el programa de TAC12.