La col·laboració entre la Biblioteca Hemeroteca Municipal i la facultat de Comunicació Audiovisual de la URV es va iniciar l'any 2013. Des d'alehores diversos alumnes d'aquest grau han realitzat les pràctiques curriculars a la BHMT. De resultes d'aquestes pràctiques hem elaborat diversos audiovisuals sobre temes relacionats amb la història de la ciutat, una bona manera de donar a conèixer els importants fons dipositats a la BHMT.
L'any 2013 Martí Xirinacs va elaborar un audiovisual sobre els 25 anys que va estar en funcionament el cafè Poetes amb motiu de l’exposició Recordant Poetes
Els anys 2013, 2014 i 2016 en tres fases consecutives vam treballar sobre els bombardejos que patí la ciutat de Tarragona durant la Guerra Civil (1936-1939).
- La primera fase (curs 2013): Marc Iglesies va enregistrar les entrevistes a persones que havien viscut en primera persona els atacs aeris.
- La segona fase (curs 2014-2015): a partir de les entrevistes dos alumnes, Joaquim Domingo i Isaac Carbonell, van elaborar el documental Quan la mort venia del cel. Memòria dels bombardejos sobre Tarragona 1937-1939.
- La tercera fase (curs 2015-2016): Mireia Jansà va fer l'edició de les entrevistes per fer-les fàcilment consultables.
L'any 2015, el projecte audiovisual que va portar a terme el Marc Solé anomenat De la Biblioteca a la ciutat va servir per celebrar el 30è aniversari de la BHMT. Vam voler donar a conèixer, en format molt breu i en sis capítols i per sis investigadors, els variats fons documentals de què disposem a la BHMT.
L'any 2017 es commemorava el 30è aniversari de l'atemptat de la banda terrorista ETA al rack d'Enpetrol; per quest motiu la proposta que li vam fer a la Vera Llombart va ser la producció del documental titulat La nit que fugí el silenci.
El 2018 el projecte dut a teme per Júlia Abelló va ser fotografiar les escultures i elements decoratius de la ciutat i iniciar un projecte sobre l'Art Públic. També el disseny d'un opuscle per la ruta Les estàtues ens parlen. Una ruta per la Rambla Nova. Actualment les fotografies de la Júlia serveixen per il·lustrar la secció Històries Enllaçades que es publica a les xarxes socials de Tarragona Cultura.