Casa del carrer Smith, 20

C SMITH 20 CP: 43004

Descripció

L'interès de l'edifici és doble. D'una part, és testimoni de la professionalitat dels mestres d'obres, especialització que va ser suprimida més endavant a favor dels arquitectes. L'any del projecte, 1884, va ser un moment en el qual encara convivien tots dos oficis, situació que no es va perllongar gaire més. A la darrera dècada del s. XIX ja no trobem plànols signats per mestres. A més de Minguella, hi treballaven: Juan Ramonacho, José Revoltós, Benedito Ribot, Antoni Ros, Francesc Vallés, amb actuacions certament notables.
L'altra curiositat és l'estat de conservació sorprenent de la construcció, al mig d'un barri deteriorat: va patir bombardejos durant la Guerra Civil; fou, als anys seixanta del segle passat, severament agredit per construccions modernes que no respectaren el caràcter ni les geometries pròpies del lloc. És, de totes totes, un supervivent.

Descripció imatge:

  • Imatge: Façana del carrer Smith, 20

Descripció plànol:

  • Plànol: Casa del carrer "Esmit", 20, dissenyada pel mestre d'obres Ramon Minguella pel propietari Andrés Boronat (AHMT, expedient 66/1884)

Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta