Casa Albareda / Reding, 40

C REDING 40 CP: 43001

Descripció

El disseny, volgudament ostentós de l'edifici, crida l'atenció en un entorn on l'estil dominant, a finals del s. XIX i inicis del s. XX, és el modernisme tardà, que anirà passant cap al racionalisme.

A l'AHCT es troba el projecte presentat l'any 1925 per Antonio Albareda. Demana aixecar dues plantes damunt uns baixos existents (ampliació, en color roig).
L'arquitecte és Pere Casellas, de Reus. Hi ha sospites que realment l'autoria fos de Josep M. Pujol, que, en ser arquitecte municipal, no estava en situació còmoda per fer edificis privats a la ciutat, o, possiblement, havia d'observar un 'numerus clausus'.
És una composició molt clàssica, on destaquen les lesenes d'ordre corinti, que abracen les dues plantes; les balustrades; el motllurat, i l'ornament de la llinda dels balcons.

Es van aixecar de nou dues plantes més, arquitecte Josep-Lluís Bolao Baró, amb llicència d'obres de l'any 2002. Les plantes sobrevingudes respecten acuradament la composició de buits i plens de l'edifici inicial, permetent la convivència de les dues èpoques i estils en bona harmonia. Que els baixos de finals del s. XIX hagin suportat dos creixements successius, parla molt a favor d'un subsòl resistent i d'una excel·lent construcció.

Descripció imatge:

  • Imatge: Detall de l'estat actual, amb sobreposició de dos pisos recents

Descripció plànol:

  • Plànol: Façana del projecte de 1925. AHMT

Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta