Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament i la fundació COAATT sumen esforços perquè la ciutat disposi d'un pla d'accessibilitat al 2017

L'Ajuntament i la fundació COAATT sumen esforços perquè la ciutat disposi d'un pla d'accessibilitat al 2017

L'Ajuntament i la fundació COAATT sumen esforços perquè la ciutat disposi d'un pla d'accessibilitat al 2017

Les principals prioritats són solucionar els guals integrats en la xarxa de semàfors i altres deficiències històriques
15/12/2016

La Fundació COAATT (Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona) i l’Ajuntament van signar ahir al matí un Conveni de col·laboració per iniciar l’elaboració del Pla d’Accessibilitat de la ciutat. La consellera de Plans de Mobilitat, Begoña Floria, ha explicat que “aquest acord és un primer pas perquè la ciutat compti amb un Pla d’Accessibilitat al 2017”. I ha afegit: “la millora de l’accessibilitat i la convivència als espais públics és una voluntat compartida entre les dues parts que avui signem, la tasca conjunta que iniciem permetrà que esdevingui un tema prioritari i central per a la ciutat”.

El president de la Fundació COAATT, Jose Baixauli, ha destacat “la importància d’aquest conveni, ja que a la Fundació disposem d’experiència i professionals en l’àmbit de l’accessibilitat i amb la col·laboració amb els tècnics de l’Ajuntament elaborarem un full de ruta que fixarà les bases del futur Pla”.

La Fundació és una entitat sense ànim de lucre creada per a la millora de l’edificació i treballa pel foment i la promoció de solucions constructives adequades a les necessitats de la societat. L’Ajuntament, per la seva banda, impulsa actuacions destinades a la supressió progressiva de barreres en l’entorn urbà. A través d’aquest acord, la Fundació COAATT col·laborarà amb l’administració local i oferirà assessorament, sensibilització i mediació en matèria d’accessibilitat. En aquest sentit, es realitzarà formació específica per a tècnics i personal municipal i s’impulsaran actuacions conjuntes de divulgació per fomentar la consciència ciutadana sobre la importància d’aconseguir una ciutat accessible i acollidora.

La consellera ha assegurat que “no ens mou la urgència legal, ja que el tràmit de la llei autonòmica d’accessibilitat no ha finalitzat, sinó que ho fem perquè garantir la igualtat d’oportunitats és fonamental per aquest govern. Des del 2007 hem impulsat solucions a mancances històriques i disposar d’aquest Pla ens permetrà ordenar i establir les prioritats. En definitiva, que l’accessibilitat s’integri en l’ADN de tots els nous projectes de la ciutat”. El desplegament de la Llei autonòmica 13/2014 està pendent del desenvolupament del Reglament corresponent que, un cop entri en vigor, fixarà un termini de tres anys perquè als municipis disposin d’un Pla d’Accessibilitat.

Tanmateix, Floria ha comentat la prioritat que tenen els guals que estan integrats dins de la xarxa de semàfors. Dels 169 guals amb prioritat de resoldre, 45 ja s'han arreglat i 35 estan en projecte. 

Tant Begoña Floria com Yolanda Fernández, vicepresidenta del COAATT i vocal de la fundació, han lamentat la falta de civisme i de convivència en espais públics, ja que la ciutadania s'ha de concienciar de no aparcar els cotxes damunt de les voreres o impedir el pas de les persones. 

Segells de reconeixement d'administració oberta