El 6% dels taxis de Tarragona són accessibles per a usuaris amb mobilitat reduïda
Tarragona compta en l'actualitat amb sis taxis accessibles dels 95 que integren la seva flota, la qual cosa representa un 6,3 per cent del total. La ciutat supera així la quota del 5 per cent de taxis adaptats establerta per la normativa vigent.
Aquest és un dels resultats que es desprèn de l'informe ‘Estat de la flota de taxis accessibles en municipis de més de 50.000 habitants a Espanya. Juliol 2014’, elaborat per Fundació ONCE i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).
La normativa actual per la qual es regulen les condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i utilització de les maneres de transport per a persones amb discapacitat (Reial decret 1544/2007, de 23 de novembre) estableix que els municipis espanyols de més de 50.000 habitants hauran de garantir en 2017 aquesta quota mínima de taxis accessibles.
Segons aquest estudi, que analitza també la situació a les capitals de província, només el 25,8 per cent de les ciutats de tota Espanya compleixen amb aquest requeriment, la qual cosa significa que en el 74,2 per cent dels municipis hi ha encara menys de cinc taxis adaptats per cada 100 de la flota. A més, en set municipis no existeix encara cap taxi accessible.
Per al director d'Accessibilitat Universal de Fundació ONCE, Jesús Hernández Galán, l'existència de taxis accessibles “és imprescindible perquè moltes persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se”. “Aquest fet pren especial rellevància en destinacions turístiques per a què turistes amb discapacitat puguin gaudir en igualtat de condicions d'aquestes destinacions”, ha afirmat.
Així mateix, Hernández ha assenyalat que la falta d'accessibilitat en el transport sol ser “un dels principals problemes en la cadena d'accessibilitat, ja que impedeix a les persones amb discapacitat poder exercir aquest dret fonamental”.
Per la seva banda, la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, ha mostrat la seva satisfacció per les dades de l'informe elaborat per Fundació ONCE i el CERMI, "ja que, afirma, el transport públic ha de facilitar la mobilitat de les persones i el taxi està treballant molt i molt bé per millorar el seu servei, així que aquestes dades són una excel·lent notícia".
Floría, igualment, ha volgut remarcar que l'informe “equipara a Tarragona amb ciutats reconegudes en tota Europa per les seves polítiques de mobilitat i accessibilitat, com Vitòria, i ens anima a continuar en la línia del Pla de Mobilitat Urbana sostenible de la ciutat”.