La jornada 'Dibuixem Tarragona...' inicia el procés participatiu del nou POUM
Tot a punt per a la sessió inaugural del procés participatiu del POUM de Tarragona, que se celebrarà a partir de les 18 h al Palau de Congressos. Aquesta jornada de reflexió que porta per nom Dibuixem Tarragona. Inclusió, cohesió, sostenibilitat i altres reptes de futur, té per objectiu encetar un procés de participació i comunicació exhaustiu de totes les fases fins a arribar al final, que és el període d’informació pública del document d’aprovació inicial. “La jornada de demà dona el tret de sortida del procés participatiu del POUM, que és el dibuix de Tarragona a les proeres dècades. Un futur que pertany a tota la ciutadania i les entitats que se senten implicades i on es tracta de conèixer la proposta municipal que tenim per als propers anys. Volem fer-ho tot entre tots”, subratlla el conseller de Territori i Sostenibilitat, Xavier Puig.
La jornada inaugural s’encetarà amb una intervenció de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. A continuació, prendrà la paraula el conseller de Territori, Xavier Puig, que emmarcarà els objectius i l’essència del POUM. Tot seguit, Andrés Martínez de la Riva, de l’empresa Raons (organitzadora del procés participatiu del pla urbanístic) explicarà en què consisteix. Un cop fetes les presentacions, s’entrarà a parlar de la ciutat des de diferents punts de vista. Per una banda, l’arquitecte i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Parcerissa, introduirà elements com els que es fan servir per planificar les ciutats i quins són els grans reptes que han d'abordar les ciutats del segle XXI i específicament Tarragona.
A continuació, la sociòloga i doctora en urbanisme, membre del Col·lectiu Punt 6 i experta en urbanisme feminista, Blanca Valdivia, parlarà de com tenir en compte l’urbanisme feminista en el disseny de les ciutats.
El tercer ponent serà l’arquitecte tarragoní, màster en urbanisme per la Universitat Politècnica de Catalunya, Arnau Tiñena, que centrarà la seva ponència en els creixements urbans, les ciutats compactes i la forma urbana. La quarta ponent és l’arqueòloga i responsable del Pla Barcino, Carme Miró, que parlarà de la seva experiència i les recomanacions per posar en valor el patrimoni cultural de les ciutats. Finalment, el geògraf tarragoní Rafel López Monné donarà les claus per a una mobilitat sostenible i el seu encaix en el paisatge.
“Portem 5 ponents de reconeguda expertesa i són 5 mirades diferents i molt interessants de gent experta en urbanisme, paisatge i, mobilitat, entre d’altres coses”, remarca Puig.
La jornada serà retransmesa en streaming íntegrament a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.