Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Surt la licitació del procés participatiu pel pacte ciutadà per un turisme sostenible a la ciutat de Tarragona

Surt la licitació del procés participatiu pel pacte ciutadà per un turisme sostenible a la ciutat de Tarragona

Surt la licitació del procés participatiu pel pacte ciutadà per un turisme sostenible a la ciutat de Tarragona

L’actuació està finançada en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) del Pla Next Generation
Surt la licitació del procés participatiu pel pacte ciutadà per un turisme sostenible a la ciutat de Tarragona Alba Rodríguez
20/09/2024

Ha sortit la licitació per la realització d’un procés participatiu per a fomentar un pacte ciutadà pel desenvolupament turístic sostenible de Tarragona. L’Ajuntament de Tarragona, en base al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD), contempla desenvolupar les accions i l’estratègia per a aconseguir posicionar Tarragona com a destinació referent en turisme sostenible.

Amb l’objectiu de donar acompliment als requisits del PSTD, es requereix la posada en marxa d’un procés participatiu que fomenti un pacte ciutadà pel desenvolupament sostenible, mitjançant la creació d’un model de governança col·laborativa entre actors públics i privats, i ciutadania per primera vegada i que contribueixi al desenvolupament d’un turisme més sostenible i integri la comunitat al projecte.

Tarragona afronta el futur amb el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Tarragona, entre el blau i el verd”, un projecte finançat pels Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que aposta per un turisme verd i sostenible, per una millora de l’eficiència energètica, per la transició digital i per la competitivitat en el camí per donar compliment als Objectius de  Desenvolupament Sostenible tot creant propostes de turisme sostenible a la ciutat de Tarragona que complementin i diversifiquin l'oferta de la destinació i també millorin l'experiència turística.

Aquest contracte té per objecte la realització dels següents serveis:

1.- Procés de participació ciutadana i d’empreses del sector turístic.
2.- Creació d’un model de governança col·laborativa vehiculat per una taula de sostenibilitat, formada per agents públics, sector turístic i entitats.
3.- Taules de treball dinamitzades amb entitats i empreses / Tallers de sensibilització en sostenibilitat.
4.- Realització d’informes de resultats.
5.- Proposta de redactat d’un pacte ciutadà pel desenvolupament sostenible.

Les actuacions d’aquest contracte estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i resiliència del Govern de l’Estat espanyol, en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) del Pla Next Generation. Actualment, la licitació es troba en fase d'adjudicació i compta amb un pressupost de 29.766,06 euros.

Segells de reconeixement d'administració oberta