Un cuiner de les comarques de Tarragona, guanyador dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, els 'MasterChef' de la cuina catalana
Aquest dimarts 25 de maig s'ha celebrat a les Borges Blanques la final dels premis gastronòmics Josep Lladonosa, els MasterChef de la cuina catalana. Un cuiner de les comarques de Tarragona, Guillem Garcia, de l'Escola Villa Retiro (Xerta), s'ha endut el primer premi del certamen culinari, apadrinat per Josep Lladonosa i els populars Hermanos Torres i adreçat a estudiants d'hostaleria de tot Catalunya amb l'objectiu d'incentivar el talent i la formació dels joves i fomentar el turisme gastronòmic a Catalunya. Garcia s'ha imposat a la final a Eusebi Juanpere, de l'Escola d'Hostaleria de Lleida (segon) i Fernando Kügerl, de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, i Irene Gil, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, tercers.
La final se celebrava després que els mesos de març i abril tinguessin lloc les semifinals a les quatre capitals de província catalanes, entre elles Tarragona, on la realització de la prova comptava amb la coorganització del Patronat Municipal de Turisme de la ciutat. La semifinal tarragonina es va realitzar el passat 20 d'abril al Palau Firal i de Congressos i Joan Zamorano, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l'Escola Villa Retiro (Xerta), van ser els joves xefs de les comarques tarragonines seleccionats per competir amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final celebrada aquest dimarts al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, a la qual ha assistit la consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó.
Els alumnes de les escoles d'hostaleria de Catalunya que competien a la final són Irene Gil, Raquel Fernández, Fernando Kügerl, Joan Zamorano, Joan Taltavull, Guillem Garcia, Esther Subias, Eusebi Juanpere, Jordi Gregori, Josep Lozano, Fran Repullo i Aleix Omedes. Finalment, un jurat format per Josep Lladonosa, xef del restaurant 7 Portes de Barcelona (Creu de Sant Jordi); Hermanos Torres, xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, amb dues estrelles Michelin; Josep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou, amb una estrella Michelin; Carme Picas, xef del restaurant El Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols i membre del col·lectiu Cuineres i Cuiners Km.0 de Catalunya; Xavier Benet, xef del restaurant Benet de les Borges Blanques (Guía Michelin); Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona; i Elena Maestre, membre de la junta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya, ha atorgat el primer premi del certamen a Guillem Garcia.
Més informació aL web Premis Lladonosa.com https://premislladonosa.com/