El poder de la poesia protagonitza la 12a edició del cicle La ciutat a cau d'orella
Del 9 al 15 de desembre, torna el cicle La Ciutat a cau d’orella. La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona presenta aquesta nova edició, la dotzena de la programació que compta amb la coorganització també de la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Arxiu del Folklore de la URV, l’Escola de Lletres de Tarragona, i d ela conselleria de Cultura de l’Ajuntament a través de la seva implicació directa des del Centre Cultural Antic Ajuntament i la Biblioteca Pepita Ferrer.
Aquest matí, el conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha explicat en roda de premsa el detall de la nova edició, acompanyat de diferents representants de les altres entitats coorganitzadores.
El conseller de Joventut ha recordat que “el cicle aplega la història oral de la ciutat en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Una alternativa d’oci i consum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien sentiment de pertinença a la ciutat on viuen”.
García de Castro ha destacat “el protagonisme indiscutible que les persones joves tenen en aquest cicle, no només com a participants de les activitats, sinó també com a agents clau en l’organització dels actes, consolidant el paper actiu en la dinamització cultural”.
Enguany, sota el lema “Que la paraula t’acompanyi”, la programació centra la mirada en el poder de la poesia, un art que uneix generacions, transmet emocions i dona veu a històries que ressonen més enllà del temps.
En aquesta 12a edició, el cicle proposa cinc actes concentrats en una setmana, del 9 al 15 de desembre, i en diferents formats com ara tallers d’escriptura creativa, rutes literàries o un espectacle poètic-musical que connecta poesia catalana amb música urbana.
Les activitats van adreçades a joves de 12 a 35 anys tot i que algunes estan obertes a tots els públics. Els espais del cicle seran la Biblioteca Pública, la Biblioteca Pepita Ferrer, el Centre cívic de Torreforta, el centre cultural Antic Ajuntament i carrers i places de la Part Alta.
Des de l’any 2016, el cicle està inclòs a la plataforma de bones pràctiques en l’àmbit de la Joventut de l’Associació de professionals de Joventut.
Les inscripcions a les activitats es poden realitzar des d’aquest mateix dijous 21 de novembre a través dels diferents canals de les entitats i serveis que hi participen de la programació, i altres són d’entrada lliure condicionada a l’aforament de l’espai. La programació ja es pot consultar a tarragonajove.org.