Miguel Noguera porta el seu "Ultrashow" a l’Espai Jove Kesse
Renovador de l’humor, científic del riure, superació evolutiva del monòleg, humor del futur, posthumor, humor d’avantguarda, humor experimental... Moltes fórmules s’han utilitzat per intentar definir Miguel Noguera, un artista que focalitza la seva acció en el directe (Ultrashow) i els llibres il·lustrats, tot i que també se l’ha vist a la televisió (Buenafuente, Tips, La Resistencia...), el cinema (actuant en films de Nacho Vigalondo, Carlo Padial o Carlos Vermut) i YouTube (la websèrie Da Suisa de Venga Monjas) o sentit a la ràdio (Matí de Catalunya Ràdio).
I és que no és fàcil explicar què fa Noguera (Las Palmas, 1979; instal·lat a Barcelona des de fa 20 anys). L’Ultrashow gira des de 2004 per teatres de tota la península, però subjecte a un procés de mutació contínua. És un format nou i inventant per ell mateix, a cavall entre l’stand-up comedy, la conferència, la performance i el teatre. Miguel Noguera surt sol a l’escenari, amb llum blanca, i canta en estil gregorià per obrir l’espectacle. El gruix de l’Ultrashow són entre 20 i 30 idees, observacions o comentaris d’imatges que no tenen per què ser còmiques per si mateixes i que es renoven constantment nodrint-se de l’observació diària de l’artista.
Noguera portarà l’Ultrashow aquest divendres, 15 de novembre, a l’Espai Jove Kesse de la ciutat. L’espectacle començarà a les 21 h i l’accés serà lliure fins a omplir l’aforament de l’espai. Les portes s’obriran a les 20.45 h.
Des de 2013, l’Ultrashow es representa amb periodicitat bimensual al Teatre Goya de Barcelona i mensual al Teatro Luchana de Madrid, així com anualment a moltes altres ciutats com València, Alacant, Saragossa, Bilbao o Palma. A Tarragona no actua des del 2014.
L’actuació de Miguel Noguera forma part de Cultura Kesse, la programació cultural de l’Espai Jove Kesse, que fins al desembre proposa també un concert del grup afrobarceloní Walabokk (22 de novembre); la cloenda de les jornades Teatre, Acció i Revolució, organitzades amb l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata (23 de novembre); el cabaret màgic de la companyia Calamidad y Desastre, en el marc del Festival Teatre Màgic (29 de novembre); el final de curs de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse (20 de desembre), i la peça de teatre Precampanades de Cap d’Any (27 de desembre). En l’apartat d’exposicions, destaca la proposta Mundos oníricos, de la jove il·lustradora Clarisa Starling (del 20 de novembre al 21 de desembre).
La programació Cultura Kesse està organitzada pel Servei Municipal de Joventut i presta una especial atenció a les propostes sorgides del teixit jove de la ciutat però està oberta a tots els públics. Els espectacles tenen lloc majoritàriament els divendres a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir l’aforament. Les exposicions es poden visitar de dimarts a dissabte de 16.30 a 21 h.
Us podeu descarregar la programació cultural de l'Espai Jove Kesse clicant aquí.