Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies joventut 2019 L’Espai Jove Kesse projecta l’obra cinematogràfica que l’artista Marcel Pey va fer els anys 70

L’Espai Jove Kesse projecta l’obra cinematogràfica que l’artista Marcel Pey va fer els anys 70

L’Espai Jove Kesse projecta l’obra cinematogràfica que l’artista Marcel Pey va fer els anys 70

La projecció forma part del cicle “Pantalla al tall”, comissariat per Gerard Gil, i de la programació Cultura Kesse
09/10/2019

Marcel Pey (nascut a Cardona el 1948 però establert a Tarragona des de fa molts anys) és un reconegut artista català que al llarg de la seva dilatada trajectòria ha treballat disciplines com la poesia, el llibre d’autor, el cinema experimental o la fotografia. En el marc del cicle de projeccions comentades pel seu autor “Pantalla al tall”, aquest divendres (21 h), i sota el títol de Rawfilms, es projectaran a l’Espai Jove Kesse dues peces de l’obra cinematogràfica que va fer Pey al llarg de la dècada dels 70: Bloodfilm (1975) i Overkill (1976).

El cinema de Pey està influenciat pel pop art i l’underground nord-americà d’artistes com Andy Warhol, Philippe Garrel o Dwoskin. Les seves obres són més poètiques que narratives, barregen imatges originals amb fragments extrets d’altres films i no tenen banda sonora. Estan gravades en blanc i negre en format Súper 8 amb filtres de color, normalment vermell. La temàtica transita per l’autodestrucció, la droga, la violència o l’erotisme.

“Pantalla al tall” és una cita trimestral amb els audiovisuals més arriscats que forma part de la programació Cultura Kesse. El director, guionista i músic tarragoní Gerard Gil n’és el comissari i l’encarregat de presentar les projeccions juntament amb el seu autor. Després de les projeccions, el públic té l’oportunitat de comentar les obres amb el director. Fins al moment han passat per “Pantalla al tall” la barcelonina Ingrid Guardiola i els locals Pablo Carpal, Ester Sànchez i Jordi Díaz.

La setmana vinent, Cultura Kesse continuarà amb la lectura dramatitzada de les 100 llegendes urbanes de Carme Oriol, amb l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse, un espectacle que també forma part de la setena edició de La ciutat a cau d’orella – Tarragona fosca.

Dos punts àlgids del Cultura Kesse de tardor seran les actuacions dels humoristes Venga Monjas (8 de novembre) i Miguel Noguera (15 de novembre). Venga Monjas han sortit a l’APM de TV3, han sigut guionistes de Museo Coconut i tenen una intensa activitat a YouTube, amb websèries com Da Suisa, on fan recreacions de capítols dels Simpson. Col·laboren habitualment amb altres humoristes com Ignatius Farray, Joaquín Reyes, Raúl Cimas o Miguel Noguera. El seu humor és esperpèntic, grotesc i desestructurat. Miguel Noguera, per la seva banda, és un dels principals renovadors de l’humor a Espanya. El seu monòleg Ultrashow, que es renova constantment, és una peça d’humor d’avantguarda on es posa de manifest el sense sentit de tot allò que ens envolta dia rere dia.

El cicle també inclou el ja clàssic passatge del terror, coorganitzat cada any amb la companyia jove Arteliats Teatre (25 d’octubre); un concert del grup afro-barceloní Walabokk (22 de novembre); la cloenda de les jornades Teatre, Acció i Revolució, organitzades amb l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata (23 de novembre); el cabaret màgic de la companyia Calamidad i Desastre, en el marc del Festival Teatre Màgic (29 de novembre); el final de curs de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse (20 de desembre); i la peça de teatre Precampanades de Cap d’Any (27 de desembre). En l’apartat d’exposicions, destaca la porposta Mundos oníricos, de la jove il·lustradora Clarisa Starling (del 20 de novembre al 21 de desembre).

La programació Cultura Kesse està organitzada pel Servei Municipal de Joventut i presta una especial atenció a les propostes sorgides del teixit jove de la ciutat però està oberta a tots els públics. Els espectacles tenen lloc majoritàriament els divendres a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir l’aforament. Les exposicions es poden visitar de dimarts a dissabte de 16.30 a 21 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta