Més de 8.500 joves participen de l'estiu Tarragonajove
Des del passat 27 de juny, just quan va arrancar la campanya Estiu Tarragonajove, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit un volum important d'assistents amb un ritme constant i trepidant, i sempre immersos en participar en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a dissabte.
La proposta inicial es va presentar a finals d'abril amb una oferta de 65 activitats lúdiques i formatives i 2800 places dedicades a una gran diversitat d'àmbits i tipologies lúdiques i formatives. La totalitat de l'oferta es pretenia i construïa amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal afegir a la campanya d'estiu Tarragonajove els 40 tallers, actes i espectacles realitzats a l'espai jove la palmera en el marc del Festival Sota La Palmera i que ha reunit fins a 3.500 espectadors.
Només dues de les propostes inicials han estat anul·lades vist que no assolien el mínim d'inscripció previst. Aquestes activitats ja s'estan treballant per programar-les en les futures campanyes de tardor i hivern.
Les activitats amb més volum d'assistència i acceptació per part dels i les joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, ràdio, cinema, escriptura i robòtica; les sessions esportives d'iniciació al quidditch i combo vela; la sèrie enigmàtica "els irregulars's de pilon's street"; el taller de percussió corporal de Santi Serratosa; el monogràfic de la cantant Anna Roig; i el cicle "caixa d'eines" amb sessions com planificació estratègica, optimisme intel·ligent i ioga; i les tècniques d'estudi i aprenentatge.
Per sobre de tota l'oferta, cal destacar l'acte d'obertura del programa d'estiu que va convocar a més de 250 joves a la Tarraco zomvi experiencie el dissabte 30 de juny, al Parc del Francolí. Aquesta és una mostra més d'activitats satisfactòries per parts dels i les joves assistents, són la constatació real de la demanda existent de propostes formatives que millorin el desenvolupament personal i social i permetin espais de creació i expressió.
La franja d'edat que més ha participat en l'Estiu Tarragonajove s'ha donat entre els 12 i els 20 anys, amb un 75% de l'ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d'estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal.
Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l'hora de programar accions i iniciatives lúdic-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 42 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya Estiu Tarragonajove.
Els col·lectius, associacions, entitats, persones i serveis que han contribuït en aquest Estiu Tarragonajove han estat: Dynamind; Associació Tarragona Literària, Ràdio Ciutat de Tarragona, Petits Enginyers, Santi Serratosa, Eduardo Bosch, Karin Konkle, SIET, Marc Vallespí, Tarraco Karting, Fundació Casal l'Amic, Wapacha Diversity, cia Imperfecta Dansa, FITT, Anna Roig, Oscar Vallhonrat, Pixelmoreno, Arnau Casanoves, Octavi Torné, Bombolles de Sabó, La Imaginada, L'espiga d'or, Jordi Navarro, Jordi Inglès, La Silvestrina, Eva Vallès, Anna Fonoll, Lu2, Doeria, Sami Luu, Club de Vela Platja Llarga, Anna Borràs, Oficina Jove del Tarragonès, Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona; Nightmare Grims; Centre Cívic Sant Salvador; Àngel Monedero; Fundació en Xarxa; Acadèmia Elegant, Multimedia Tarragona, Educació Passabarret, Escola de l'esplai de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals, Josep Anton Egega, Jordi Rodríguez, Escola de Lletres de Tarragona, Auriga Serveis Culturals, Vortex i la Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona.
Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d'activitats d'estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. El fet ha estat que 8 de cada 10 actes i activitats realitzades s'han programat tenint en compte la demanda dels i les joves i els col·lectius què els representen.
L'Estiu Tarragonajove també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i en algun dels casos, afavorint l'aparició de models de cogestió i vies d'autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d'inscripció. Fins i tot, l'experiència i el procés de participar en el cicle d'estiu d'activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.
Els espais d'acció freqüentats durant aquest estiu han estat l'Espai Jove Kesse, l'Espai Jove La Palmera, la platja llarga, la platja del Miracle, platja Arrabassada, la part alta, el Centre Cívic de Sant Salvador, centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la Torreforta, jardins dl Parc Francolí, la rambla nova, plaça de l'Església de Sant Salvador, Carrer compte i Riu Francolí.
La campanya Estiu Tarragonajove rep el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad en el marc del programa CONECTA3.