Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies joventut 2018 'Heroica Tarragona', una novetat temàtica per treballar alternatives d'oci i consum per a joves

'Heroica Tarragona', una novetat temàtica per treballar alternatives d'oci i consum per a joves

'Heroica Tarragona', una novetat temàtica per treballar alternatives d'oci i consum per a joves

S’integra dins el cicle ‘La ciutat a cau d’orella’
'Heroica Tarragona', una novetat temàtica per treballar alternatives d'oci i consum per a joves Imatge de la presentació del cartell 'Heroica Tarragona'
20/04/2018

Ahir a la tarda es va presentar el programa 'Heroica Tarragona', en el marc del cicle de llegendes i oralitat La ciutat a cau d'orella, coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l'Arxiu del Folklore de la URV i l'Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona.

Un cicle que enguany arriba a la sisena edició i que inclou 15 propostes del 19 d'abril al 21 de juny. Totes les activitats són gratuïtes. "Aquesta mesura facilita l'accessibilitat de la població jove a les activitats i equipaments que promouen el desenvolupament i expressió de la persona jove. Volem afavorir especialment la curiositat i la creativitat del i la jove en les propostes que s'exposen i, a la vegada, promoure nous espais i formes de participació a mida", subratlla la consellera de Joventut, Ivana Martínez.

L'objectiu d'aquest cicle és conèixer aquelles històries que no s'expliquen als llibres. Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l'espai i creixen en l'imaginari col·lectiu com a referents de la ciutat quotidiana. Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d'activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

Aquest 2018 prendran protagonisme, especialment, els herois i les heroïnes, un referent que ens mostren, metafòricament, com som o com volem arribar a ser. Aquests personatges encarnen ideals universals i, alhora, estan lligats al nostre temps. La seva presència va més enllà de la literatura popular i els podem trobar al cinema, a la televisió, al còmic... i també en el nostre dia a dia, si hi parem atenció.

En aquesta sisena edició de La ciutat a cau d'orella se'ns convida a descobrir quina funció tenen els herois i les heroïnes, la seva relació amb el nostre passat i el nostre futur, i ho farem acompanyats de personatges heroics que han deixat petjada a la nostra ciutat.

Les activitats del cicle van dirigides a joves de 12 a 30 anys i primordialment es realitzaran a l'Espai Jove Kesse, la Biblioteca Pública i l'Escola de Lletres. Per consultar el programa d'activitats o bé inscriure's en alguna de les activitats, cal visitar el web de Tarragona Jove.

 


Una alternativa potent d'oci i consum amb continguts culturals

 

La ciutat a cau d'orella, com a cicle permanent any a any, es constitueix com a una alternativa d'oci i consum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien el sentiment de pertinença a la ciutat on viuen.

Així mateix, cal destacar que 8 de cada 10 activitats són produïdes pels mateixos joves a través de col·lectius i entitats de les quals formen part. "A banda de l'interès que té per si mateix el fet que els joves gestionin els seus interessos, els empeny a participar en el disseny d'un projecte que es planteja objectius habitualment allunyats de la participació: prevenció, promoció d'hàbits saludables i difusió del patrimoni", remarca la consellera de Joventut.

Així doncs, el projecte conjuga prevenció, oci nocturn, promoció d'hàbits saludables, educació i desenvolupament, lleure educatiu, cohesió social, participació, creativitat i divulgació cultural.

Cal remarcar que és un esforç compartit entre la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat i la URV. Amb la implicació d'institucions del món acadèmic i patrimonial i un elevat nivell de participació i cogestió amb entitats i joves.

Finalment, que aquesta programació ha estat distingida per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya com a Bona pràctica en Polítiques de Joventut.

Aquestes activitats reben el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad en el marc del projecte CONECTA 3.

Segells de reconeixement d'administració oberta