Els grups de Teatre Jove rebran formació en direcció escènica
“L’autoria artística a través de la direcció d’escena” és el monogràfic que es farà aquest divendres, 20 de març, de 17 a 21 hores a l’Espai Jove Kesse, una formació gratuïta que, a iniciativa de Tarragona Jove i els Grups de Teatre Jove, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, pretén donar eines als joves per encarar el procés creatiu i productiu de les obres a representar.
La idea de formar els joves actors va sorgir en les darreres trobades i grups de treball en la fase de revisió i disseny de la pròxima edició de la Mostra de Teatre Jove, la vint-i-dosena edició que es farà a l’abril. En aquestes reunions les companyies van posar de manifest la necessitat d’obtenir suport i assessorament en el procés creatiu i productiu de les obres a representar.
Les activitats complementàries de formació ofereixen als membres dels grups de teatre jove oportunitats de cooperar i treballar conjuntament en la producció de les seves obres. A la vegada, fan de la Mostra de Teatre Jove una programació única que proposa espais formatius, de relació i de creació i estableix connexions permanents i de visualització constant del jovent que aposten en la producció teatral com un dels principals motors culturals de la ciutat.
El monogràfic és gratuït i les places limitades per la qual cosa cal reservar places d’inscripció al web www.tarragonajove.org
Descripció del taller
La direcció d’escena és imprescindible a l’hora de donar una mirada estètica coherent en qualsevol espectacle. Això és així tant en espectacles de creació, com en propostes sorgides d’un text preexistent. La peculiaritat del director és que el seu instrument d’expressió no és un pinzell o un bolígraf, sinó un actor o actriu que fa d’intermediari. Qualsevol decisió d’estil, de forma, de ritme ha d’incloure l’equip en la seva execució, això obliga al director d’escena a ser clar en les seves indicacions i obert a les opinions de tothom. De fet, el resultat final no depèn d’ell mateix, sinó de l’equip que ell ha guiat, convençut, seduït.
Marc Chornet, director d’escena
Recentment ha dirigit “Hamlet” de William Shakespeare al costat de Raimon Molins, producció de la Sala Atrium de Barcelona amb coproducció de La Nau Ivanow i col·laboració de Projecte Ingenu.
Chornet és llicenciat en Art Dramàtic des del 2013 per l'ESAD de l'Institut del Teatre i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Durant el 2014 ha estat l'ajudant de direcció de Xicu Masó a la primera edició de l'ITNC, la jove companyia del TNC i l'Institut del Teatre i a col·laborat en la direcció i dramatúrgia de la inauguració del festival Grec 2014 amb la Fura dels Baus.
Altres muntatges rellevants en la seva trajectòria han estat “Carmela Lilí Amanda”, espectacle musical de creació (Premi- Beca Metropol, Sala Atrium), “La Partida o Cóctel de Gambes” d'Albert Mestres a La Seca-Espai Brossa, “Flors Carnívores” d'Anna Maria Ricart al Teatre Tantarantana i el Círcol Maldà o La Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes 2012 per Òmnium Cultural, inaugurant el Teatre Tarragona.