Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies joventut 2014 Joventut i Teler de Llum presenten la primera intervenció del projecte d'art urbà 2014, Murs que Parlen

Joventut i Teler de Llum presenten la primera intervenció del projecte d'art urbà 2014, Murs que Parlen

Joventut i Teler de Llum presenten la primera intervenció del projecte d'art urbà 2014, Murs que Parlen

L’artista Foham Fonezs presenta “A Temporal 33” al Passeig de les Palmeres
10/11/2014

 

Murs que parlen: projecte d’art urbà 2014, pretén ser una aposta per l'art urbà a la ciutat de Tarragona, posant de manifest l'espai públic com una via de comunicació directa i compromesa amb l'espectador, a partir també de la proposta del Teler de Llum de posar de manifest el que ja es va desenvolupant a la ciutat en els darrers anys i amb caràcter artístic rellevant i amb la coordinació i direcció del col·lectiu Shikuarat.

Per una banda, es tracta d’una iniciativa per promoure i donar a conèixer els artistes locals, connectant l'art amb la ciutat i els artistes amb el veïnat. Per l’altra, hi participaran artistes de l'àmbit nacional i internacional. És, per tant, una oportunitat per establir col·laboracions i fer complicitats, per compartir idees i conèixer de primera mà l'art urbà contemporani.

Així doncs la primera intervenció s’ha fet de la mà de l'artista Foham Fonezs, que amb el projecte A Temporal 33 presenta un dels primers murals d'una experimentació que ha començat recentment. Ell és un artista provinent del grafiti clàssic, però actualment es troba en un procés d'evolució i creació, on tot i mantenir l'essència del grafiti, els motius deixen de ser paraules per mostrar objectes, en aquest cas caixes. L'objecte no és casual, ell prové d'una família d'agricultors i aquest acostament cap a la terra és en certa manera una aproximació cap al seu món personal. Des de Tarragona, des del Passeig de les Palmeres, el nostre context mediterrani i història recent té molt a veure amb aquest grafiti de connotacions agrícoles.

El projecte es fa visible “in situ” i el seu procés a les xarxes socials (tant de Shikuarat, com del Teler de Llum i de Tarragona Jove), facilitant la comunicació amb els artistes, col·lectius i organismes interessats en el projecte.

Segells de reconeixement d'administració oberta