Els II Premis de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona reconeixeran els professionals de la cuina de la ciutat
Aquest dimecres, 3 de juny a les 19 hores, la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona acollirà el lliurament dels II Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona en un acte de reconeixement del treball realitzat pels professionals del sector gastronòmic de la província de Tarragona.
L’acte s’ha presentat aquest matí en roda de premsa, amb el conseller en funcions de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, i el president de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, Ángel F. Pérez Benito, que ha instituït aquests guardons, amb la col·laboració del consistori tarragoní, com a mostra del suport de l’entitat al sector de la gastronomia, restauració i alimentació de la demarcació.
Els guardons als primers classificats són obra de l’artista Joan Blázquez i els finalistes rebran un diploma de reconeixement. Zapater ha volgut felicitar l’Acadèmia “per la tasca de promoció de la ciutat des de la vessant gastronòmica” i el president de l’Acadèmia ha destacat el fet que Tarragona “és una joia gastronòmica”.
Els candidats a les diferents categories dels premis d’aquesta edició 2015 són:
Premi a la Millor Iniciativa Gastronòmica, Premi Especial Anton Pont i Amenós
- “La Part Alta somriu a la crisi” (Tarragona)
- Gran Festa de la Calçotada (Valls)
- Jornades del Llagostí (Sant Carles de la Ràpita)
Premi al Millor Producte de la Terra Arròs del Delta de l’Ebre
- Mel del Perelló
- Avellana de Reus
Premi al Millor Producte del Mar
- Gamba vermella de Tarragona
- Angula del Delta
- Galera de la costa de Tarragona
Premi al Millor Celler
- Edetària. DO Terra Alta
- Joan d’Anguera. DO Montsant
- Terroir al Limite. DO Priorat
Premi al Millor Restaurant Visitat
- Restaurant Rincón de Iruña. Cambrils
- Restaurant Joan Urgellès. Reus
- Restaurant La Caleta. Tarragona
Reconeixement a la trajectòria professional
- Joan Bosch, del Restaurant Can Bosch
Els premiats es donaran a conèixer dimecres, 3 de juny, en un acte a la sala d’actes de l’Ajuntament, a les set de la tarda. En el mateix acte es farà un reconeixement als 25 anys de l’arribada al Priorat dels vinaters René Barbier, Álvaro Palacios, Daphne Glorian i Josep Lluís Pérez.
L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona neix l'any 2004 com una associació cultural i gastronòmica sense ànim de lucre i amb la intenció de potenciar la reconeguda gastronomia de les comarques de Tarragona. Un grup d’entusiastes de la gastronomia vinculats a l’Associació de Gourmets de Tarragona van constituir la primera junta, presidida per Ángel Felipe Pérez Benito, president fundador de l’Associació de Gourmets de Tarragona i actual president de l’Associació de Gourmets de Catalunya i l’Associació Nacional de Gourmets. Sota la coordinació de la Reial Acadèmia Nacional de Gastronomia, l’Acadèmia pretén, amb una junta renovada formada per representants de la societat civil tarragonina amants de la bona cuina, donar un impuls a les activitats de l’Acadèmia i consolidar l’activitat gastronòmica i cultural de la província.
Els objectius de l’Acadèmia són la recerca, el coneixement, la promoció i la difusió de la cultura gastronòmica, la cuina i la restauració de tot el territori tarragoní, i fa especial èmfasi en l’agricultura sostenible, els aliments de temporada, la pesca i la caça responsable, la cria d’animals en llibertat, els vins que expressen la terra d’on procedeixen, la defensa i recuperació dels productes autòctons, els aliments artesanals i el coneixement de la tradició.