El projecte 'Tallers' apropa la realitat intercultural de Tarragona als ciutadans
La Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona posa en marxa el projecte Tallers, que busca generar espais de diàleg intercultural entre els grups poblacionals, contribuint a la convivència, socialització i preservació de sabers i pràctiques tradicionals que enriqueixen la diversitat de la ciutat, visibilitzant el potencial expressiu i artístic de les persones migrants.
La consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, ha explicat que “a partir de les sessions de treball que s’han anat realitzant al llarg d’aquest 2020 a la Taula Intercultural, s’ha detectat la necessitat de compartir amb tota la ciutadania de Tarragona el potencial creatiu, cultural i artístic que comparteixen les associacions i particulars amb qui estem treballat”.
L’objectiu del projecte Tallers és oferir a la ciutadania una sèrie de cursos impartits per ciutadanes i ciutadans de diversos orígens, oferint així als assistents, l’oportunitat de conèixer altres sabers que enriqueixen els que ja tenen. Varas considera necessari que “Tarragona aprofiti aquest potencial en talent humà que suposa la immigració des d’una perspectiva intercultural i que busqui, a més de conviure amb la diferència, reconèixer, visibilitzar i aprofitar les potencialitats que les persones i col·lectius d’orígens diversos (Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa principalment) poden aportar al desenvolupament econòmic, social i cultural de la ciutat”.
En aquesta primera edició, es realitzaran cinc tallers:
- Un de teatre d’ombres xineses.
- Un de música hispanoamericana.
- Un taller sobre nocions bàsiques de química.
- Un de microcontes.
- Un últim de candombe uruguayo, manifestació cultural reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat que fusiona la dansa, la música i la religió.
Els cursos s’inicien aquest dijous 1 d’octubre i es conformen tots ells de 12 sessions. Es realitzaran en diversos espais de la ciutat com ara l’Antiga Audiència, els jardins del Camp de Mart i a la biblioteca de l’IMET, entre d’altres. Els cinc tallers són gratuïts amb inscripció prèvia a través de novaciutadania@tarragona.cat i al telèfon 977 296 180.
Atesa la situació actual provocada per la COVID-19, els tallers tindran un aforament reduït d’alumnes cadascun i compliran amb les mesures de seguretat excepcionals que marquen les autoritats sanitàries.
La població migrant a la ciutat de Tarragona és superior al 21 % i realitza una gran aportació a nivell laboral, econòmic, social i cultural a la ciutat. Tot i tractar-se en molts cops de ciutadans formats acadèmicament i amb experiència laboral, en general, aquest sector de la població treballa en feines poc qualificades i que en moltes ocasions no corresponen amb la seva qualificació professional o acadèmica.
Per a més informació, podeu consultar els detalls sobre el projecte Tallers (PDF).