Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Torna el Cre-Art/TrenK-art amb l’estrena a Catalunya de la nova obra dels italians Masque Teatre al Metropol

Torna el Cre-Art/TrenK-art amb l’estrena a Catalunya de la nova obra dels italians Masque Teatre al Metropol

Torna el Cre-Art/TrenK-art amb l’estrena a Catalunya de la nova obra dels italians Masque Teatre al Metropol

A banda dels espectacles, el festival inclou tallers i conferències amb convidats de luxe com ara Llorens Barber i Fàtima Miranda
05/03/2010

Del 10 al 13 de març, Tarragona viurà la 6a edició del Festival d'Art Actual Cre-Art/TrenK-art, organitzat per Zona Zàlata i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. L'esdeveniment inclourà diversos espectacles, tallers, conferències i una àrea d'intercanvi oberta a tots els artistes que vulguin mostrar les seves creacions.

Entre els caps de cartell, destaca la companyia italiana Masque Teatre que estrena a Catalunya La Màquina de Kafka, una representació que tracta sobre la possibilitat de l'autogeneració del so, que procedeix de la lectura que Gilles Deleuze, filòsof francès del segle XX, fa de l'obra de Kafka.
 
Per la seva banda, la companyia tarragonina Zona Zàlata torna a escena amb una nova estrena després de l'èxit assolit el passat novembre amb la performance No deixeu que llegeixin per vosaltres. Aquesta vegada, la natura i la relació de l'ésser humà amb ella són l'eix central d'aquesta experiència cognitiva que porta per títol Fullaraca i que es representarà en dues sessions el dimecres 10 de març al teatre Magatzem.
 
Altres espectacles, inclosos en la Zona Live del certamen, seran Coser y cantar de l'etnomusicòloga Montserrat Palacios i l'estrena de la performance Parte del sistema de l'artista malagueny establert a Tarragona, Pedro Alba.
 
La Zona Osmosi oferirà als visitants un espai de trobada amb diversos professionals de les arts escèniques de l'estat. Les conferències aniran a càrrec de Llorens Barber (compositor valencià introductor del minimalisme musical) i de Fàtima Miranda (cantant i investigadora, fundadora del Taller de Música Mandana i  Premi Internacional Demetrio Stratos). Per altra banda, Ricard Boluda, membre fundador dels Estudis Teatrals CODA, oferirà una masterclass al voltant de l'entrenament actoral fent ús de la tècnica CODA (Comprensió, Organicitat, Dramatúrgia i Autonomia).
 
El festival clourà amb l'art-session Encontres 010, on aquells que ho vulguin podran exhibir les seves creacions frec a frec amb els artistes del festival. Una trobada multidisciplinar oberta a tothom que es durà a terme al Conservatori de Música de Tarragona.
 

Cre-art/TrenKart

Cre-art/TrenKart va néixer al 2004 amb la vocació d’omplir un espai dins el panorama cultural tarragoní, oferint propostes marcades per la singularitat, la contemporaneïtat i les noves tecnologies. Al festival hi tenen cabuda les noves tendències en els diferents camps de l’ art actual.
 
La raó de ser del festival és la seva consolidació com a nexe d’unió entre artistes consolidats i nous creadors, establint un marc d’intercanvi que possibiliti tres nivells d’actuació i implicació dins la ciutat.
 
Un primer nivell de relació amb entitats culturals, col·lectius artístics i centres educatius que determini un apropament pedagògic dels processos creatius dels diferents artistes participants a la mostra en l’àmbit educatiu (si no expliquem els codis i els processos creatius difícilment crearem la necessitat de consum cultural).
 
Un segon nivell d’intercanvi entre artistes i creadors consolidats amb nous agents culturals que permeti, a través de xerrades, taules rodones, tallers i conferències, accedir a algunes de les fòrmules de treball dels artistes experimentats.
 
I un tercer nivell de programació d’espectacles que permeti observar un ampli ventall de propostes creatives que serveixin d’aparador i desencadenant de moviment social a través de l’acte de representació estètica i cultural. Per tant, amb aquest model de festival articulem a través de la formació i la representació, la recerca i l’intercanvi entre creadors i entre espectadors, motors imprescindibles per consolidar una resposta des dels diferents agents implicats en els processos creatius.
 

Objectius

  • Crear un marc d’actuacions on els artistes de la nostra ciutat, que no sempre troben una plataforma adequada per donar a conèixer les seves inquietuds puguin dur-les a terme amb continuïtat i suport.
  • Potenciar l’art contemporani i innovador i així enriquir a nivell de propostes concretes la programació cultural de la nostra ciutat. Per a tal fi des de l'organització considera necessari que el festival aculli no tan sols propostes dels nostres creadors sinó també d’artistes d’arreu .
  • Articular intercanvis entre creadors consolidats i nous creadors com a eix bàsic de la Mostra. Des de l'organització no es vol unes programacions que únicament serveixin per veure o consumir espectacles sinó que tots els espectacles estiguin lligats a la realitat de la nostra ciutat, intentant que els creadors que passin per casa nostra puguin oferir-nos la seva experiència creativa, també a través de xerrades, cursos, classes magistrals...
  • No ser consumidors passius de cultura, l'organització vol ser activa i capaç d'assumir les propostes i elements que ens puguin ajudar a consolidar com a societat viva i creativa, possibilitant al mateix temps la capacitat d’exportar propostes creatives de tot tipus.
 
Organitza: Zona Zàlata, Bang-Music, Trinxera Creacions
Patrocina: Ajuntament de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona
Col·labora: Radar, Arola Editors, Gràfiques Arrels, Grup d'Estudi i Recerca del Llenguatge Escènic
 
 Per a més informació:

 

Tarragona, 5 de març de 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta