La Xarxa de Telecentres s’acredita per examinar titulacions oficials de la Generalitat
Els telecentres de la Part Alta, Campclar i Centre han rebut l'homologació com a centre col·laborador de la Generalitat per a l'avaluació de la nova acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC). D'aquesta manera, la ciutadania de Tarragona que vulgui avaluar-se per obtenir aquesta nova acreditació oficial podran fer-ho a les aules dels telecentres.
La Generalitat de Catalunya va presentar l'ACTIC de manera oficial el mes de desembre passat i té com a objectiu permetre a la persona que n'és titular acreditar davant qualsevol instància pública o privada la seva capacitat per actuar amb destresa en la societat de la informació. A la titulació pot accedir-hi tota la ciutadania major de 16 anys que vulgui acreditar les seves competències en l'ús de les TIC des d'un punt de vista general i no especialitzat.
El model estableix tres tipus d'acreditacions, iniciació, bàsic i avançat, i en una primera fase s'han posat en marxa els dos primers nivells. El mètode principal d'avaluació serà una prova en línia que es realitzarà de manera descentralitzada i únicament als centres col·laboradors homologats. A Tarragona es farà a les aules de la Xarxa de Telecentres, però prèviament les persones interessades s'hauran de matricular i registrar a la pàgina web de la Generalitat (www.gencat.cat/actic).
L'ACTIC ha de servir com a impuls clau per a evitar l'exclusió i minimitzar l'estratificació digital, fomentant l'alfabetització digital i l'adquisició de competències digitals, a més de millorar el desenvolupament professional per a incrementar la competitivitat. El govern autonòmic ha creat l'acreditació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació per tal de:
- Instituir un instrument que permeti a qualsevol ciutadà/ana acreditar uns coneixements, una perspectiva global de la societat de la informació i una capacitat efectiva d'utilitzar les TIC en les seves activitats habituals.
- Fomentar l'eficàcia en l'ús de les TIC.
- Afavorir la integració de les empreses i entitats en la dinàmica de la societat xarxa, gràcies a la generalització d'un estàndard en el mercat de treball.
- Obtenir un estàndard de referència a l'hora d'avaluar el grau de formació de la població.
- Fomentar una formació de qualitat.