Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona estrena un projecte pilot en coeducació i igualtat d'oportunitats

Tarragona estrena un projecte pilot en coeducació i igualtat d'oportunitats

Tarragona estrena un projecte pilot en coeducació i igualtat d'oportunitats

El projecte, titulat El tren de la coeducació, sensibilitzarà més de 150 alumnes de Tarragona així com a les seves respectives famílies i professorat
30/11/2009

 

Un nou projecte pilot s’impulsa des del departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona per promoure la coeducació en igualtat d'oportunitats entre els infants de la ciutat de forma transversal i diacrònica.
 
El projecte, titulat "El tren de la coeducació", sensibilitzarà més de 150 alumnes de Tarragona així com a les seves respectives famílies i professorat. Amb això, la intenció és actuar sobre els nens i les nenes, però també sobre les persones que participen en la seva socialització.
 
A més a més, la intenció del projecte és afavorir la interiorització dels valors de la igualtat d’una manera gradual i efectiva. Per això s’actuarà sobre aquests nens i nenes des de les primeres etapes de l’educació primària –a partir dels 6 anys d’edat- fins que acabin la secundària, als 16 anys.
 
D’aquesta manera, intervenint de manera continuada, durant deu anys de la vida d’aquests infants i dels seus respectius agents socialitzadors, augmentaran les probabilitats d’interiorització d'actituds i pràctiques més igualitàries que, alhora, es projectin i es visibilitzin en les seves futures formes de pensar i fer en els diversos àmbits de la vida com són la salut, l'esport, els usos del temps, la participació, el treball, etc.
 
Construir una societat millor és cosa de tots i totes. Més en aquests moments, apostar per noves formes de fer i pensar que ens ajudin a construir una societat més cohesionada, respectuosa i solidària són prioritàries per promoure el desenvolupament social i econòmic del nostre territori. Valors com la igualtat ens ajudaran a aconseguir-ho, ja que fomentant i promocionant el factor humà incidim positivament en el desenvolupament material i econòmic del nostre entorn.
 
En un estat de dret és prioritari que totes les persones, en aquest cas tota la població tarragonina, independentment de la seva edat, sexe, gènere, ètnia, creences o raça, tingui les mateixes oportunitats a l’hora de formar-se, d’accedir i promocionar-se en el treball, en la participació, en l’àmbit domèstic, etc. Malauradament, les pràctiques sexistes i discriminatòries no han desaparegut i sovint passen en el si de la família, de l’escola, en l’àmbit laboral, als mitjans de comunicació, etc. D’aquí la importància d’actuar d’una manera global i continuada.
 
El projecte forma part d’un eix d’actuació del Pla de polítiques de dones municipal i està cofinançat per l’Institut Català de les Dones, el Departament de Treball i el Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona i el Fons Social Europeu.
 
Per portar a terme el projecte, aquest curs escolar (2009-2010), s’ha pactat la col·laboració amb el CEIP Pràctiques, el CEIP Pax i l’IES Tarragona. No obstant això, si el projecte obté bons resultats i una avaluació positiva, en proper anys, s’ampliarà l’esfera d’actuació a altres centres educatius de la ciutat.
 
Durant aquest any, la Fundació Casal l’Amic serà l’entitat encarregada de prestar els serveis que, per altra banda, es traduiran en diversos tallers i activitats adreçades als tres nivells d’intervenció principals del projecte: nens/es, pares i mares i professorat.
 
A hores d’ara ja s’ha fet la presentació als centres educatius i en les properes setmanes s’engegaran els tallers pràctics i de sensibilització amb els nens i nenes i amb les famílies.
Segells de reconeixement d'administració oberta