L'Ajuntament aprofita aigua no potable per a la neteja dels carrers
Aquesta mesura suposarà un estalvi de 28 milions de litres anuals d'aigua d'ús de boca
06/08/2007
L’Ajuntament de Tarragona, davant la necessitat d’usar racionalment els limitats recursos hídrics de que es disposa, ja ha iniciat diverses actuacions que comporten un estalvi considerable d’aquest valuós bé natural com és l’aigua. Una d’aquestes accions es concreta en la utilització i aprofitament de l’aigua, no apta per al consum humà, del Pou Viver, situat a la llera del riu Francolí, per a la neteja diària dels carrers de la ciutat. Aquesta mesura suposarà un estalvi de 28 milions de litres anuals d’aigua d’us de boca.
Lliurament de restrictors d’aigua per a la llar
Tanmateix, cal dir que l’Ajuntament de Tarragona engegarà en els propers mesos diverses campanyes en l’àmbit d’aquest procés de racionalització de l’aigua i, també, en la recollida selectiva de la brossa en el propi domicili. Cal destacar per la seva importància, la que es basarà en el lliurament de restrictors per a les aixetes de les llars. L’Ajuntament adquirirà aquests dispositius i els distribuirà amb un criteri objectiu per zones. En un principi es lliuraran a uns 7.500 veïns però es preveu que, de manera progressiva, arribin a tothom. L’empresa Ematsa, farà un seguiment mitjançant el rebut, per comprovar l’estalvi real d’aigua.
Imants de nevera que informen sobre la separació de la brossa
Una altra campanya que es posarà en marxa és la que, mitjançant imants informatius que es lliuraran als ciutadans, per adherir a les portes de les neveres, intentarà conscienciar a la població sobre la conveniència de seleccionar i separar la brossa domiciliària. Financia aquesta campanya l’empresa de reciclatge d’envasos Ecoembes.
Ambdues iniciatives es troben emmarcades en l’Agenda 21, la qual fa unes setmanes es va començar a elaborar i que culminarà d’aquí a uns mesos, amb la presentació del Pla d’Acció i les seves línies estratègiques. Cal recordar, que l’Agenda 21 representa un compromís del govern local per desenvolupar un pla sostenible d’acció ambiental, econòmic i social amb la participació ciutadana.