Conclusions de l'enquesta sobre el confinament per la COVID-19
Conèixer l'estat d'ànim dels infants, un dels objectius de la segona onada
En aquesta segona enquesta s’ha volgut conèixer l’estat d’ànim dels infants d'entre 6 i 16 anys durant el confinament. Un 35% dels nens i nenes es mostren menys tristos/es i apagats/es que a l’inici de la pandèmia. L’enquesta també evidencia que a Tarragona els infants es troben menys nerviosos, enfadats i apagats que a nivell del global de Catalunya.
Augmenten lleugerament les sortides de casa
Segons les respostes dels enquestats de la segona onada, la ciutadania de Tarragona ha sortit 2,8 dies de mitjana durant la darrera setmana, igual que a nivell català. La freqüència mitjana de sortida ha passat dels 2,1 dies als 2,8 actuals. El motiu principal ha estat la compra de productes bàsics.
Cal considerar que a partir del dia 27 d’abril ja podien sortir els infants i a partir del dia 2 de maig els adults a fer esport.
Més treballadors fora de casa
Una altra de les dades rellevants és que el 44 % de persones consultades afirmen que a la seva llar hi ha algun membre que treballa fora, sent principalment persones que treballen en serveis i activitats essencials. En les darreres setmanes la proporció de treballadors/es de serveis i activitats no essencials ha augmentat considerablement, ja que a partir de l’11 d’abril es va poder retornar a l’activitat professional no essencial i d’obligada presència.
Les fonts més fiables d’informació: l’OMS i l’Ajuntament
Una de les dades que visualitza l’enquesta és que la font que ofereix més confiança per informar sobre temes relacionats amb la COVID-19 és l’OMS, seguida de l’Ajuntament, i a continuació venen els mitjans de comunicació i del govern de la Generalitat. Per contra, són les xarxes socials i el govern espanyol les que menys confiança inspiren.
Una mostra representativa similar a la de la primera onada
A l’enquesta hi han participat 210 persones majors de 16 anys residents a Tarragona, una xifra similar a l’anterior onada en la qual van participar 219 persones. El proper 18 de maig es farà la tercera enquesta i serà especialment significativa perquè permetrà valorar l’impacte de la fase 1 de l’estat d’alarma.
En aquest enllaç podràs consultar els resultats de la segona onada.