Les escoles de Campclar i Els Àngels exposen el resultat del projecte l'Artista va a l'Escola
Aquest dimarts 30 de maig l’alumnat de cicle superior d’educació primària de les escoles Campclar i Els Àngels han exposat de forma conjunta les peces de cistelleria que han confeccionat en el marc del projecte educatiu L’artista va a l’escola. En el marc d’aquest projecte, durant aquest curs, 85 alumnes d’aquestes dues escoles han gaudit de l’acompanyament de l’artista cistellera i sargaire Anna Sínia, qui els ha ensenyat les tècniques cistelleres. El projecte d’aquest curs ha culminat avui amb aquesta exposició i el procés d’intercanvi entre l’alumnat de les dues escoles participants, un acte festiu que ha tingut lloc a l’escola Campclar.
El pròxim 12 de juny, i també en el marc del projecte educatiu L’artista va a l’escola, un centenar d’alumnes de l’institut escola l’Arrabassada i de l’escola Pau Delclòs exposaran les joies que han creat amb l’acompanyament de la joiera professional Raquel Aliaga Alcon. La mostra, que es podrà veure a la joiera Personal ubicada al carrer Major, és el resultat del treball entre l’alumnat i l’artista, en el qual s’ha apropat l’ofici, les tècniques i el procés de la joieria als més petits per tal que poguessin crear la seva pròpia joia.
L’artista va a l’escola
L’Artista va a l’Escola és un projecte educatiu impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a les escoles i instituts de la ciutat de la mà d’artistes del territori. Amb l’assessorament del personal tècnic de l’IMET, el personal docent i els i les artistes participants aconsegueixen que l’alumnat faci servir l’art com a instrument de recerca personal i social, i també com a eina d’expressió i comunicació d’idees.
L’artista va a l’escola és una de les iniciatives educatives emmarcades en el Servei d’Arts i Educació de l’IMET, el qual té l’objectiu de treballar per a educar a la ciutadania en la sensibilitat i en el reconeixement de tot allò que les arts aporten a la vida quotidiana. La finalitat d’aquest servei és democratitzar i incrementar les oportunitats per a desenvolupar competències creatives i artístiques, apostant per una formació humanista que té, entre els seus principals actius, el treball en equip, el respecte, la tolerància, la igualtat i la creativitat.