Esteu aquí: Inici Educació Notícies Noticies 2018 L'Institut Municipal d'Educació i la Fundació Smart City engeguen el programa educatiu del Projecte Hèlix d'Economia Col·laborativa i Circular

L'Institut Municipal d'Educació i la Fundació Smart City engeguen el programa educatiu del Projecte Hèlix d'Economia Col·laborativa i Circular

L'Institut Municipal d'Educació i la Fundació Smart City engeguen el programa educatiu del Projecte Hèlix d'Economia Col·laborativa i Circular

La iniciativa es realitzarà a Sant Pere i Sant Pau amb 12 alumnes de l'IES del barri
01/02/2018



L'Institut Municipal d'Educació de Tarragona i la Fundació Smart City ha posat en marxa el programa educatiu del Projecte Hèlix d'Economia Col·laborativa i Circular a Sant Pere i Sant Pau.

Una iniciativa on 12 alumnes de l'Institut Sant Pere i Sant Pau assumiran reptes proposats per usuaris i l'equip professional de l'APPC La Muntanyeta per resoldre necessitats quotidianes que tenen. Aquest projecte compta amb una subvenció econòmica de 10.000 euros per part de la Diputació.

L'objectiu del projecte és que -través del desenvolupament de competències digitals i d'interacció- els joves treballin per projectes en grups de 3 persones. En 8 setmanes cada equip haurà de proposar una solució amb tecnologia d'impressió 3D, testar-la i validar-la. Les sessions es desenvoluparan a l'Institut i al centre cívic del barri.

Aquest projecte servirà per ajudar els alumnes a identificar cicles de formació professional per cursar en la pròxima etapa formativa i evitar possibles abandonaments escolars.

La Fundació Smart Mediterranean City impulsa amb l'Hèlix la interacció entre serveis i entitats de Sant Pere i Sant Pau, posant l'accent en les relacions comunitàries reforçant la perspectiva Social Smart Cities.

El Projecte Hèlix es fonamenta en l'Economia Col·laborativa i Circular. L'Economia Circular és una alternativa basada en la prevenció, reutilització, la reparació, el recondicionament i el reciclatge dels residus que tenen com a finalitat realitzar un millor aprofitament dels recursos disponibles. Així mateix, l'Economia Col·laborativa és un model econòmic que es fonamenta sobre una xarxa d'individus i comunitaris connectats d'igual a igual en contraposició a les institucions centralitzades. Parteix de la compartició de béns comuns (espais i habilitats) a fi d'obtenir un benefici econòmic, monetari o no.

Segells de reconeixement d'administració oberta